Rechtszaak Räsänen in hoger beroep

Leestijd: < 1 minuut

Op 31-08 en 01-09 heeft de Finse parlementariër Païvi Räsänen zich in hoger beroep verdedigd tegen de aanklacht dat ze minderheidsgroepering van LHBT-ers beledigd heeft in verschillende media. In 2022 won ze haar rechtszaak, waarin ze aangeklaagd werd over een pamflet, een tweet en een radioprogramma, op alle punten. De achterliggende dagen is er in de rechtszaal uitgebreid gesproken over begrippen als zonde, discriminatie, haatzaaien, enz., omdat de definitie bepaalt of zij schuldig is aan de aanklachten. De aanklager stelt dat de politica mensen beledigd en denigrerend behandelt, als ze zegt dat homoseksualiteit zondig is en dat mensen hiervan kunnen genezen. Voor 30 november zal de rechter uitspraak doen.

CNE.news heeft van het proces uitgebreid verslag gedaan in een liveblog. In het Reformatorisch Dagblad wordt een duiding gegeven van de eerste zittingsdag.

Meer buitenlands nieuws