Zuid-Koreaanse jongeren mijden het huwelijk.

Leestijd: < 1 minuut

Scherp dalende geboortecijfers zijn al een duidelijk bewijs dat jonge Zuid-Koreaanse ouders het huwelijk en ouderschap mijden. Dit wordt door een nieuw regeringsrapport onderstreept, aldus CNN. In het tweejaarlijkse onderzoek onder 19 tot 34-jarigen blijkt dat slechts 36.4% van de respondenten positief tegenover het huwelijk staat. In 2012 was dit nog 56,5%. De vruchtbaarheidscijfers van Zuid-Korea zijn het laagste ter wereld: 0,78.

Belangrijke redenen om het huwelijk af te wijzen, zijn economisch (huizenprijs en stijgende kosten voor levensonderhoud) en sociaal van aard (persoonlijke veiligheid in relatievorming, hoger opgeleide vrouwen met eigen carrière).

Opvallend is dat steeds meer respondenten aangeven alleenstaand ouderschap wel te zien zitten (40%).

Zuid-Korea is een land dat enorm snel vergrijst. De overheid heeft de afgelopen 16 jaar al 200 miljard dollar uitgegeven om mensen aan te moedigen tot het krijgen van kinderen. Dit heeft meetbaar geen effect gehad.

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om