Resolutie RNC aangenomen tegen gendertransities.

Leestijd: < 1 minuut

Het Republikeinse Nationale Comité heeft op 25 augustus een resolutie aangenomen in Milwaukee. Hierover schrijft Genderclinicnews. In de verklaring staat: “Kinderen hebben het fundamentele recht om beschermd te worden tegen medische geslachtsverandering; zij moeten worden aangemoedigd om hun lichaam lief te hebben en te accepteren”.

De resolutie geeft beleidsmakers goede onderbouwing om nieuwe wetten te maken die het moeilijker maken voor minderjarigen om geslachtsveranderende operaties te ondergaan.

Critici vragen of de RNC voortaan wil spreken over ‘procedures voor het wijzigen van geslachtskenmerken’, en niet de beladen term ‘verminking’ te gebruiken. Commentator Leor Sapir stelt dat ‘verminking van kinderen’ geen beladen term is, maar juist neutraal en wetenschappelijk accuraat.

Meer buitenlands nieuws