Zelfbeschikkingswet in Duitsland goedgekeurd

Leestijd: < 1 minuut

Het Duitse kabinet heeft het voorstel goedgekeurd, dat ‘transgenders’ vanaf 14 jaar hun wettelijk geslacht en hun naam makkelijker aan kunnen passen, zo schrijft CNE.news. De deskundigenverklaring en de gang langs de rechter zijn niet meer nodig. De wijziging kan gewoon via de burgerlijke stand worden geregeld. Wel moet een wijziging drie maanden van tevoren aangevraagd worden, om overhaaste beslissingen te voorkomen. Voor de vakantie werd de wet geblokkeerd, vanwege de mogelijkheden die deze wet zou bieden voor criminelen om onder te duiken. Een kleine aanpassing zorgt dat de wet nu toch is aangenomen.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel