Virginia (VS): Scholengroep gaat door met transbeleid en negeert wetgeving

Leestijd: < 1 minuut

Het schooldistrict Prince William County Public Schools (PWCS) heeft aangekondigd het nieuwe beleid van het onderwijsdepartement niet op te volgen. Hierover schrijft FoxNews. In 2021 stond in het modelbeleid dat transgenderleerlingen gebruik mochten maken van faciliteiten die behoren bij hun zelfgekozen geslacht; ook moeten leerkrachten de gekozen voornaamwoorden gebruiken.

In 2023 is het modelbeleid aangepast. De staat erkent hierin dat ouders de eerstverantwoordelijken zijn voor hun kind en dat leerlingen de wc en badkamers moeten gebruiken van het geslacht waarmee ze geboren zijn. Alleen op schriftelijk verzoek van ouders is een uitzonderingen op deze regel mogelijk. De Republikeinse gouverneurskandidaat Glenn Youngkin stelt dat de school hiermee de wet overtreedt. Hij noemt deze aanpassing van het modelbeleid ‘gezond verstand’ en de enige gepaste reactie op frustraties en zorgen van ouders.

Meer buitenlands nieuws