Protest tegen LHBT-mis op Wereldjongerendagen

Leestijd: < 1 minuut

Op de Wereldjongerendagen die in Lissabon werden gehouden, werd ook een LHBT-mis opgedragen. Een groep katholieken protesteerde hiertegen, door in de kerk een ‘gebed om herstel’ te reciteren, aldus LifeSiteNews. Het protest duurde niet lang. De demonstranten werden gearresteerd en de kerk uitgeleid.

De paus hield die dag een toespraak, waarin hij zei dat de kerk een plaats is voor iedereen. Hij liet het woord ‘iedereen’ door de aanwezigen luidkeels herhalen. NCR Online beschrijft dat Franciscus nooit een helder standpunt heeft ingenomen. Enerzijds houdt hij vast aan de traditionele leer van de kerk, die homoseksuele relaties verbiedt; anderzijds roept hij er steeds toe op om iedereen welkom te heten.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel