American Academy of Pediatrics (AAP) gaat genderzorg systematisch beoordelen, maar heeft standpunt al ingenomen

Leestijd: < 1 minuut

De AAP heeft onlangs haar positieverklaring over genderdysforie uit 2018 opnieuw onderschreven. Hierin staat dat ze willen zorgen voor ‘uitgebreide zorg en ondersteuning voor transgender en genderdiverse kinderen en adolescenten’. Tegelijkertijd heeft de organisatie besloten tot een systematische review. Hierin wordt breed onderzocht wat de voor- en nadelen zijn van de behandelingen voor mensen met genderdysforie.

GenderClinic News, die hierover bericht, stelt dat deze benadering verkeerd is. Allereerst had de systematische review al plaats moeten vinden voor de verklaring uit 2018. Nu had de AAP al moeten aandringen op terughoudendheid met transgenderbehandelingen, omdat de reviews uit Zweden, Engeland, e.d. al nadrukkelijk wijzen op de gevaren van transitiebehandelingen. Verschillende organisaties houden in de gaten of het onderzoek wel op een goede manier uitgevoerd wordt.

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om