Deense jongeren veranderen van geslacht voor studieprogramma.

Leestijd: < 1 minuut

De Noorse universiteit voor wetenschap en technologie (NTNU) versoepeld de eisen voor vrouwelijke studenten om meer vrouwen aan te trekken. Hierover schrijft CNE.news. De krant Finansavisen sprak met jongens die van deze lage normen gebruikmaken door van geslacht te veranderen. Een student vertelde dat het proces ongeveer zeven weken duurde. “Het is net zo eenvoudig als een mobiel abonnement wijzigen”, stelde hij. Binnen de NTNU is er helaas niemand die kritisch durft te zijn over deze gang van zaken. Zij stellen dat het veranderen van geslacht een privéaangelegenheid is, die niemand in twijfel kan trekken.

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om