Beroemdheden eisen dat Big Tech censuur inzet tegen transgenderhaat.

Leestijd: < 1 minuut

Wereldwijd komt er steeds meer kritiek op ‘transgenderbehandelingen’. De transgenderbeweging roept Big Techbedrijven. er in een open brief toe op om negatieve berichtgeving over transgenders te censureren. Deze brief is door 250 influencers ondertekend, schrijft Jonathan von Maren op LifeSiteNews. Ze schrijven: “Als beroemdheden, influencers en prominente publieke figuren met veel volgers op sociale media, roepen wij, ondergetekenden, Instagram, Facebook, YouTube, TikTok en Twitter op om de beloften na te komen die u hebt gedaan aan transgenders, niet-binaire, gender non-conforme en alle LGBTQ-gebruikers in uw servicevoorwaarden. Er is een enorme systematische mislukking geweest om haat, intimidatie en kwaadaardige anti-LGBTQ-desinformatie op jullie platforms te verbieden en dit moet worden aangepakt.”

In de brief staat expliciet dat dezelfde maatregelen moeten worden gebruikt, die ook gebruikt werden om ‘desinformatie’ rondom COVID-19 tegen te gaan.

Meer buitenlands nieuws