VK: Uitstel rechtszaak vanwege ‘minderheidsstresstheorie’.

Leestijd: < 1 minuut

De rechtszaak die Felix Ngole aanspande, wordt verdaagd vanwege een nieuwe theorie die bij de rechtbank ingebracht werd. Hierover schrijft Christian Today. Het begon toen Ngole solliciteerde als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. Hij werd aangenomen, maar kort daarna werd het aanbod ingetrokken vanwege zijn christelijke geloofsovertuiging die niet strookte met de idealen van de organisatie.

Hiertegen ging Ngole in beroep, omdat er volgens hem sprake is van discriminatie, intimidatie en het kwetsen van gevoelens. Ter onderbouwing van zijn zaak, voerde hij de ‘minderheidsstresstheorie’ in, ontwikkeld door ds. Paul Sullins. Hij stelt dat mensen die tot een minderheid behoren onevenredig veel leed ervaren wanneer ze ideeën tegenkomen die in strijd zijn met hun overtuigingen. Niet alleen ‘LHBT’ers’ kunnen hier last van hebben, maar ook christenen die – ongeacht hun opleiding – geen passend werk kunnen vinden vanwege hun overtuigingen.  

De rechtbank gaat deze theorie nu bestuderen.

Meer buitenlands nieuws