VK: Uitstel rechtszaak vanwege ‘minderheidsstresstheorie’.

Leestijd: < 1 minuut

De rechtszaak die Felix Ngole aanspande, wordt verdaagd vanwege een nieuwe theorie die bij de rechtbank ingebracht werd. Hierover schrijft Christian Today. Het begon toen Ngole solliciteerde als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. Hij werd aangenomen, maar kort daarna werd het aanbod ingetrokken vanwege zijn christelijke geloofsovertuiging die niet strookte met de idealen van de organisatie.

Hiertegen ging Ngole in beroep, omdat er volgens hem sprake is van discriminatie, intimidatie en het kwetsen van gevoelens. Ter onderbouwing van zijn zaak, voerde hij de ‘minderheidsstresstheorie’ in, ontwikkeld door ds. Paul Sullins. Hij stelt dat mensen die tot een minderheid behoren onevenredig veel leed ervaren wanneer ze ideeën tegenkomen die in strijd zijn met hun overtuigingen. Niet alleen ‘LHBT’ers’ kunnen hier last van hebben, maar ook christenen die – ongeacht hun opleiding – geen passend werk kunnen vinden vanwege hun overtuigingen.  

De rechtbank gaat deze theorie nu bestuderen.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel