EU-landen beloven transgenderbeleid te promoten. Frankrijk herontdekt het gezin.

Leestijd: < 1 minuut

Spanje is haar EU-voorzitterschap begonnen met het bevorderen van transgenderbeleid. Tijdens een Commissievergadering werd door 16 landen de toezegging gedaan dat zij transgenderbeleid willen bevorderen.

Eén van deze landen is Frankrijk. De Franse minister van gelijkheid had eerder die week al een plan gepresenteerd waarin ze 10 miljoen euro opzijzet om LHBT-haat tegen te gaan. Dit moet voor een groot deel besteed worden aan trainingen van leerkrachten, werknemers, gezondheidszorgmedewerkers, e.d., zodat zij weten hoe ze met genderdiversiteit om moeten gaan.  

In Frankrijk zijn ook voorzichtige tekenen van een tegenbeweging. De European Conservative schrijft dat Macron in reactie op de rellen van de afgelopen week het belang van het gezin heeft benadrukt: “Als deze schurken (de meesten waren minderjarig) goed waren opgevoed door hun ouders, zouden we dan zijn waar we nu zijn?”. Hij deed nadrukkelijk een beroep op ouders om jongeren thuis te houden. Hiermee laat hij ook zien dat kinderen allereerst aan ouders toebehoren en niet aan de staat.

Hongarije hoopt volgend jaar het EU-voorzitterschap op zich te nemen en gaat prioriteit geven aan het gezin.

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor