EU-landen beloven transgenderbeleid te promoten. Frankrijk herontdekt het gezin.

Leestijd: < 1 minuut

Spanje is haar EU-voorzitterschap begonnen met het bevorderen van transgenderbeleid. Tijdens een Commissievergadering werd door 16 landen de toezegging gedaan dat zij transgenderbeleid willen bevorderen.

Eén van deze landen is Frankrijk. De Franse minister van gelijkheid had eerder die week al een plan gepresenteerd waarin ze 10 miljoen euro opzijzet om LHBT-haat tegen te gaan. Dit moet voor een groot deel besteed worden aan trainingen van leerkrachten, werknemers, gezondheidszorgmedewerkers, e.d., zodat zij weten hoe ze met genderdiversiteit om moeten gaan.  

In Frankrijk zijn ook voorzichtige tekenen van een tegenbeweging. De European Conservative schrijft dat Macron in reactie op de rellen van de afgelopen week het belang van het gezin heeft benadrukt: “Als deze schurken (de meesten waren minderjarig) goed waren opgevoed door hun ouders, zouden we dan zijn waar we nu zijn?”. Hij deed nadrukkelijk een beroep op ouders om jongeren thuis te houden. Hiermee laat hij ook zien dat kinderen allereerst aan ouders toebehoren en niet aan de staat.

Hongarije hoopt volgend jaar het EU-voorzitterschap op zich te nemen en gaat prioriteit geven aan het gezin.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de