VN-rapport: Religieuze gemeenschappen zijn de schuld van geweld en discriminatie LHBT’ers.

Leestijd: < 1 minuut

Religieuze gemeenschappen doen vaak een beroep op de godsdienstvrijheid, als ze LHBT’ers afwijzen. Deze vooringenomenheid is een belangrijke bron van haat. Dit schrijft advocaat Victor Madrigal-Borloz in een recent VN-rapport, dat hij op 21 juni jl. presenteerde aan de VN-Mensenrechtenraad. Gedragsnormen op basis van religieuze dogma’s ontzeggen LHBT’ers het recht op een gelijke behandeling binnen die gemeenschappen, stelt hij. Vrijheid van godsdienst stopt als mensen hierdoor gediscrimineerd en buitengesloten worden.

Dit rapport heeft geen bindende juridische waarde hebben, maar maakt het voor Bijbelgetrouwe christenen wel moeilijker om zonden helder te kunnen blijven benoemen, aldus de Christian Post.

Meer buitenlands nieuws