Oostenrijkse petitie stelt dat ‘kind geen seksueel wezen is’.

Leestijd: < 1 minuut

Ouders, pedagogen, artsen en andere deskundigen roepen de politiek op om duidelijk afstand te nemen van de seksuele voorlichtingsideologie, zoals die dreigt doorgevoerd te worden in nieuwe wetgeving, aldus CNE.news. Eén van de uitgangspunten in deze ideologie is dat het kind als een “seksueel wezen” zijn gevoelens, lust en speelgedrag op een seksuele manier uitdrukt. Dit vervaagt de grens tussen volwassen- en kinderseksualiteit. Kinderen worden als miniatuurvolwassenen behandelt.

In de petitie spreken experts en andere betrokkenen uit dat de natuurlijke grenzen van schaamte van kinderen en jongeren moet worden gerespecteerd. De seksuele indoctrinatie in schoolboeken is in veel Europese landen een belangrijk thema, waaronder Zwitserland, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Spanje en Oekraïne.

Meer buitenlands nieuws