Voorganger in Minneapolis citeert de Sparkle Creed.

Leestijd: < 1 minuut

Op 27 juni ging een video de wereld over waarin een voorganger in de Edina Community Lutheran Church tijdens een dienst de Sparkle Creed reciteerde. Hierover schrijft Sportskeeda. Deze ‘geloofsbelijdenis’ is afgeleid van de Apostolische geloofsbelijdenis en waarschijnlijk opgesteld door een voorganger in Kentucky, die het deelde in juni 2021.

In de Sparkle Creed wordt gesproken over het geloof in de non-binaire God die velerlei voornaamwoorden heeft; over Jezus die twee vaders heeft en die iedereen zijn kinderen noemt; de regenbooggeest die ons beeld van wit licht verbreekt tot een regenboog van prachtige diversiteit. het witte hemelse licht verdeeld in diversiteit.   De video heeft veel reactie opgeroepen. Velen duiden de voorganger als een valse profeet en de Sparkle Creed als godslastering. “God laat niet met Zich spotten”.

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om