Italië: kind kan niet twee moeders hebben.

Leestijd: < 1 minuut

De geboorteakte van 33 Italiaanse kinderen dreigt ongeldig te worden verklaard, omdat de wet niet toestaat dat kinderen twee moeders hebben. Hierover schrijft CNE.news. Het gaat om geboorteaktes die vanaf 2017 zijn afgegeven. De officier van justitie eist dat de naam van de niet-biologische moeder uit de aktes wordt geschrapt. Gezien de leeftijd van de kinderen (max. 5 jaar) dat dit geen ernstige gevolgen hebben voor hun sociale leven, aldus het OM. In de loop van het jaar zal de rechtbank uitspraak doen over deze zaak.

Enige maanden geleden heeft premier Giorgia Meloni duidelijkheid gegeven over het ouderschap van ‘homo-paren’. Hierdoor moet de praktijk dat een kind juridisch twee moeders kon hebben, teruggetrokken worden. Naar verwachting zullen er nog meer zaken aan het licht komen.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de