VS: Senator Wilk zegt: ‘ouders vlucht uit Californië’

Leestijd: < 1 minuut

“Als je van je kinderen houdt, moet je [op 13 juni] Californië ontvluchten”, zei senator Scott Wilk tijdens een hoorzitting over wetsvoorstel AB957. Het voorstel is dat ouders die de ‘gendertransitie’ van hun kind niet bevestigen beschuldigd kunnen worden van kindermisbruik, aldus The Daily Signal. Tijdens de hoorzitting waren veel ouders aanwezig om hun zorgen te uiten. Twee moeders vertelden hoe hun dochter zelfmoord pleegde na de transitie.

Voorstanders van de wet negeerden de verhalen van de ouders. Volgens hen is het verzet een ‘gecoördineerde campagne door rechtse media’. Na de stemming wordt het wetsvoorstel pas echt in behandeling genomen.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de