VS: honkballer weggestuurd vanwege anti-LHBT-uiting

Leestijd: < 1 minuut

Werper Anthony Bass van de Toronto Blue Jays (honkbalvereniging) wordt door de club beschikbaar gesteld, meldt ESPN. Bass, die bij de viering van het Pride weekend de ceremoniële eerste bal zou vangen in een wedstrijd, is onder vuur komen te liggen toen hij zijn steun uitsprak voor de boycot van Budlight en Target. Zijn uitlatingen leidden tot veel opschudding, ook toen hij zijn verontschuldiging uitsprak.

De honkballer gaf aan wel te blijven staan achter zijn overtuigingen. De directeur van de club zegt dat zijn prestaties de belangrijkste reden zijn om Anthony van het veld te halen, hoewel zijn uitlatingen ook meededen. Nu moet Anthony Bass op zoek naar een andere club.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel