Onderzoek: steun voor LHBT-gemeenschap neemt af

Leestijd: < 1 minuut

Nieuw onderzoek toont aan dat de steun voor de LHBT-gemeenschap in de westerse wereld af lijkt te nemen. Ipsos deed onderzoek in 30, voornamelijk westerse, landen. Mensen vinden het meestal prima als mensen hun leven als LHBT’er invullen en kinderen opvoeden. De weerstand ontstaat vooral tegen de agressieve houding van LHBT-organisaties in de media.

Volgens Die Tagespost wil het overgrote deel van de bevolking LHBT’ers niet discrimineren. Controversiële voorstellen, zoals het gebruik van toiletten en kleedkamers door het andere biologische geslacht, voorlezen door dragqueens of hormoontherapie voor minderjaringen, stuiten op steeds meer weerstand.

Overigens is dit ook de conclusie die in Nederlandse media klinkt. Het NRC meldt dat de antigenderbeweging groeit in Nederland. Het debat wordt verhitter, omdat er stappen gezet worden naar dingen die minder geaccepteerd zijn.

Meer buitenlands nieuws