Onderzoek: steun voor LHBT-gemeenschap neemt af

Leestijd: < 1 minuut

Nieuw onderzoek toont aan dat de steun voor de LHBT-gemeenschap in de westerse wereld af lijkt te nemen. Ipsos deed onderzoek in 30, voornamelijk westerse, landen. Mensen vinden het meestal prima als mensen hun leven als LHBT’er invullen en kinderen opvoeden. De weerstand ontstaat vooral tegen de agressieve houding van LHBT-organisaties in de media.

Volgens Die Tagespost wil het overgrote deel van de bevolking LHBT’ers niet discrimineren. Controversiële voorstellen, zoals het gebruik van toiletten en kleedkamers door het andere biologische geslacht, voorlezen door dragqueens of hormoontherapie voor minderjaringen, stuiten op steeds meer weerstand.

Overigens is dit ook de conclusie die in Nederlandse media klinkt. Het NRC meldt dat de antigenderbeweging groeit in Nederland. Het debat wordt verhitter, omdat er stappen gezet worden naar dingen die minder geaccepteerd zijn.

Meer buitenlands nieuws

Tien Geboden in klaslokalen Louisiana

Vanaf januari 2025 moet in elk klaslokaal in Louisiana een duidelijk leesbare afdruk van de Bijbelse Tien geboden worden opgehangen. De Republikeinse gouverneur Landry tekende

Afnemende steun voor ‘homohuwelijk’

Uit onderzoek van het linkse Public Religion Research bleek dat de steun voor ‘homohuwelijken’ in Amerika afneemt. Het Ipsos LGBT+ Pride Report 2024 laat dit

Duitse theologe gecanceld na haar bekering

De Nederlandse theologe Jantine Nierop was het progressieve boegbeeld van het studiecentrum voor gendervraagstukken in de Evangelische Kirche in Duitsland. Nu niet meer. Toen ze