Verrassende nieuwe trend op Tiktok: ‘TradWives’

Leestijd: < 1 minuut

De nieuwe tiktoktrend ‘TradWives’ wordt in verschillende media (waaronder het ND) breed uitgemeten. Het gaat om jonge vrouwen die ervoor kiezen om als traditionele vrouw voor het huishouden, man en kinderen te zorgen. Feministische organisaties uiten hun zorgen, zo beschrijft MarieClaire. Vrouwen worden weer afhankelijk van hun man, de strijd om gelijke rechten voor vrouwen wordt overboord gegooid en in het geval van echtscheiding zijn ze niet in staat om voor zichzelf te zorgen.

Matt Walsh (bekend van zijn strijd tegen transgenderisme) noemt een ander bezwaar: Een systeem dat alle eeuwen heen de standaard is geweest voor gezinnen, wordt nu een hype door social media. Talloze vrouwen vullen hun week altijd zo in. Voor hen is het een eer en genot om zo man en kinderen te dienen.

Meer buitenlands nieuws