Advies Surgeon General over sociaal-mediagebruik

Leestijd: < 1 minuut

Het Amerikaanse departement van gezondheid en gezondheidszorg (HHS) komt op 23 mei met een adviesrapport over de impact en het gebruik van sociale media. Auteur Dr. Vivek Murthy zegt: “We zitten midden in een nationale crisis in de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. Ik vrees dat sociale media een belangrijke aanjager van die crisis zijn. Dit moeten we dringend aanpakken.”

Albert Mohler reageert hierop in zijn Briefing. Hij vindt het opvallend dat de overheid zulke stevige taal gebruikt over de gevaren van sociale media. Dit is voor christenen een spiegel. Zij zouden minstens zo bezorgd moeten zijn over de morele, sociale, relationele en geestelijke schade die jongeren oplopen door hun mediagebruik.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel