Advies Surgeon General over sociaal-mediagebruik

Leestijd: < 1 minuut

Het Amerikaanse departement van gezondheid en gezondheidszorg (HHS) komt op 23 mei met een adviesrapport over de impact en het gebruik van sociale media. Auteur Dr. Vivek Murthy zegt: “We zitten midden in een nationale crisis in de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. Ik vrees dat sociale media een belangrijke aanjager van die crisis zijn. Dit moeten we dringend aanpakken.”

Albert Mohler reageert hierop in zijn Briefing. Hij vindt het opvallend dat de overheid zulke stevige taal gebruikt over de gevaren van sociale media. Dit is voor christenen een spiegel. Zij zouden minstens zo bezorgd moeten zijn over de morele, sociale, relationele en geestelijke schade die jongeren oplopen door hun mediagebruik.

Meer buitenlands nieuws