Over de grens: trouwbijbel, pedofilie, LHBT in EU

Leestijd: 3 minuten

Duitse genderneutrale Bijbel

Het Deutsche Bibelgesellschaft presenteerde onlangs een nieuwe trouwbijbel. Opvallend is de ‘genderster’ in de titel: Gute Nachricht Bibel*. Dit sterretje is ingevoerd om bij typisch mannelijke woorden aan te geven dat het ook bedoeld is voor personen met een andere genderidentiteit. De uitgever meldt dat het formulier dat kan dienen als familiekroniek ook genderneutraal geformuleerd is.  

In de provincie Baden-Württemberg wordt opgeroepen tot een referendum over het thema gendertaal. Ruim 18000 mensen hebben de oproep inmiddels gesteund.

Taiwan: adoptie opengesteld voor homoparen

Taiwan heeft in 2019 als eerste Aziatische land het ‘homohuwelijk’ gelegaliseerd. Afgelopen week 16 mei is een wet aangenomen dat hen ook het recht geeft om kinderen te adopteren. In januari had een ‘homostel’ gelijk gekregen van de rechter die oordeelde dat gezamenlijke adoptie in het belang van hun kind was.

Volgens CNN is deze wetswijziging het gevolg van een groeiend bewustzijn dat er sprake is van discriminatie van ‘homoparen’.  

Oeganda past anti-homowet aan

Het Oegandese parlement heeft aanpassingen gedaan aan de anti-homowet. De president stuurde het eerste voorstel eind april terug naar het parlement. Het eerste voorstel stelde dat het verboden was om LHBT-er te zijn en je als zodanig te identificeren. In het nieuwe voorstel staat dat dit wel mag, maar dat mensen zich niet met homoseksuele handelingen bezig mogen houden, aldus CNN.

Wel behoudt de wet een aantal strenge elementen. Mensen kunnen de doodstraf krijgen bij ‘verergerde homoseksualiteit’, waaronder seks met een minderjarige, seks terwijl je hiv-positief bent en incest. De verwachting is dat de president het voorstel binnenkort zal ondertekenen.

LHBT-ers infiltreren EU-wetgeving

De Spaanse nieuwssite El Debate stelt dat de LHBT-lobby en de EU wetgevingsprocedures sterk met elkaar verweven zijn. Genderstudies worden uitgevoerd door pro-LHBT-ers. Zij schrijven ook mee aan wetgeving en treden op als ‘onafhankelijk’ adviseur. CNE.news verhaalt een situatie waarbij één persoon meeschreef aan het ouderschapsplan van het Europees Parlement en vervolgens een commentaar op die verordening schreef, die – niet verrassend – geen kritiek bevatte.

Canada: Josh Alexander gearresteerd tijdens schoolprotest

Josh Alexander, de Canadese scholier die onlangs van school gestuurd werd omdat hij stelde dat er alleen maar mannen en vrouwen bestaan, is afgelopen week gearresteerd. Tijdens de internationale staking ‘I stand with Josh Alexander’ bezocht hij zelf een demonstratie bij een school in Calgary. Tegendemonstranten die op het groepje in liepen en stevig intimideerden, werden door de politie met rust gelaten, aldus LifeSiteNews.

Alexander is sinds zijn schorsing begonnen met een strijd tegen de genderideologie. Met de ‘woke’-agenda die scholen hanteren, wordt de veiligheid van vrouwelijke studenten in gevaar gebracht en hun privacy volledig genegeerd.

VN en WHO willen pedofilie normaliseren

De VN, de WHO en ngo’s zoals de Gates Foundation willen ‘kleine kinderen seksualiseren’ en ‘hun natuurlijke afweersystemen afbreken’ tegen seksuele roofdieren, aldus journalist David Sörensen. “Ze zeggen letterlijk dat elk kind een seksueel wezen is vanaf nul jaar. Het hebben van seks is dus een mensenrecht. Daarom moet elk kind seksuele partners hebben en moeten zij door scholen worden begeleid om op jonge leeftijd seksuele relaties aan te gaan”.

Volgens verschillende standaarden voor seksuele voorlichting is seksualiteit al prima vanaf 9 jaar, maar ook daarvoor moeten zij al onderwijs hierover krijgen, schrijft LifeSiteNews. Pedofilie wordt uit de criminaliteit gehaald, door te stellen dat seksualiteit goed is, als kinderen er mee instemmen. Hiermee wordt echter geen recht gedaan aan het psychologische overwicht dat volwassenen hebben.  

Overzicht genderbeleid in Europa

CNE.news stelde een overzicht samen, waarin het genderbeleid van veel Europese landen overzichtelijk is weergegeven. Lees het hier.

En verder


Gepubliceerd: 19-05-2023

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar