Over de grens: Gezin, verzekering, gendertweet

Leestijd: 2 minuten

Steun voor het gezinsleven

In een Duits onderzoek zegt 60% van de respondenten dat steun vanuit de overheid voor het traditionele gezin belangrijk is.

De Oekraïense first lade Olena Zelensky stelt op Facebook: “ieder kind heeft recht op een gezin”. In het door oorlog geteisterde land worden veel trainingen gegeven voor toekomstige adoptie- en pleegouders. Ze hopen hiermee plekken te creëren waar weeskinderen een ‘thuis’ kunnen krijgen.

In Nederland doet de SGP het voorstel om steun voor het gezin in de grondwet op te nemen. Dit is namelijk nog niet het geval. SGP-kamerlid Chris Stoffer stelt dat het kabinet doof lijkt te zijn voor signalen van werkende ouders.

Weerstand tegen ‘God is Trans’-expositie in RK New York

De leden van de katholieke kerk in Manhattan (New York), tekenen protest aan tegen de expositie die de kerk organiseerde. Hierover schrijft Daily Wire. De tentoonstelling ‘God is Trans: een vreemde spirituele reis” maakt een vergelijking tussen het Offer van Christus en iemand die zijn ‘oude leven’ opoffert en een nieuw begin maakt.

Parochianen vinden dag de Kerk het transgenderisme niet mag promoten: ‘Mensen die hiermee worstelen, hebben gebed nodig’.

Duitse school naar Europese rechter

De Duitse christelijke hybride school ‘Association for Decentralized Learning’ (ADL) stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, omdat ze geen nieuwe scholen mogen openen. Deze school probeert sinds 2014 locaties te openen, zodat ouders die hun kinderen thuisonderwijs willen geven, die mogelijkheid ook krijgen. Thuisonderwijs is in Duitsland namelijk verboden. De ADL wil onderwijs deels op afstand organiseren, zoals dat in Coronatijd overal gebeurde.

De behoefte aan een dergelijke school groeit. In het reguliere onderwijscurriculum worden allerlei ideologieën rondom homoseksualiteit en transgenderisme opgenomen. Nu moeten ouders de meest christelijke school opzoeken en dagelijks thuis de dingen te corrigeren die in strijd zijn met het geloof, aldus advocaat Riemenschneider tegen Daily Wire.

Rechtszaak in Noorwegen over gendertweet

Rianne Vogels werd ontslagen, omdat ze op Twitter schreef over de negatieve gevolgen van geslachtsverandering. De rechter oordeelde deze week dat dit onrechtmatig was. Dit meldt CNE.news. De vrijheid van meningsuiting biedt het recht om omstreden uitspraken te doen, zonder dat je hiervoor ontslagen kunt worden.   

Zwitserse kanton verbiedt conversietherapie

Het Zwitserse kanton Neuchâtel is de eerste die een verbod op conversietherapie heeft aanvaard. Dit voorstel werd aangenomen met 99 tegen 1, meldt Evangeliques.info. Volgens minister Florence Nater is conversietherapie verwoestend, omdat het gebaseerd is “op het verkeerde idee dat homoseksualiteit of transgenderidentiteiten ziekten zijn die moeten worden genezen”.

Australische verzekering beperkt dekking transitie

De Australische medische aansprakelijkheidsverzekeraar MDA National biedt vanaf 1 juli geen dekking meer voor claims die ‘op enigerlei wijze’ voortvloeien uit de keuze voor gendertransitie bij minderjarigen. Hiermee verliezen artsen rugdekking voor eventuele schadeclaims van transgenders met spijt. LifeSiteNews schrijft hierover een uitgebreid artikel.

Australië behoort tot de landen waar transgenderbeleid het verst is doorgevoerd. Er is nauwelijks ruimte voor een tegengeluid. Nu de verzekeringsmaatschappijen voorsorteren op mogelijke massaclaims (zoals de 1000 families die Tavistock Institute in Engeland aanklagen), zal er een nieuwe dynamiek ontstaan tussen overheid, verzekeraars en de rechter. Hopelijk draagt dit eraan bij dat het ‘transgenderdebat’ ook in Australië gevoerd zal gaan worden.


Gepubliceerd: 12-05-2023

Meer buitenlands nieuws

Femicide houdt Italië in de greep

In Italië zijn honderdduizenden de straat op gegaan om te demonstreren tegen huiselijk geweld. Aanleiding is de moord op Gilulia Cecchettin, die enkele weken geleden

Hellend vlak naar polyamorie

In juni presenteerde Gallup haar jaarlijkse onderzoek naar de mening van Amerikanen over morele onderwerpen. In het overzicht is te zien dat steun voor homo-