Over de grens: transsubsidie, LHBT-resolutie, Killarney

Leestijd: 2 minuten

VS: $500.000,- subsidie voor transjongeren Pakistan

Bidens regering heeft een subsidie opengesteld die Pakistaanse jongeren helpen om de Engelse taal te leren. Hiermee kunnen zij “beter deel nemen aan de wereldwijde gemeenschap en worden zij voorbereid voor een succesvolle carrière”. Eén van de drie hoofdcomponenten is de ‘professionele ontwikkeling voor transgenderjongeren’. Volgens LifeSiteNews is deze subsidie “onderdeel van het bredere streven van het Witte Huis om het LHBT-dogma in binnen- en buitenland te promoten”.  

VN: 22 landen houden LHBT-resolutie tegen

Tweeëntwintig landen hebben zich vorige maand verzet tegen een resolutie die aanzette tot ‘alomvattende seksuele voorlichting’ aan kinderen, zo meldt LifeSiteNews. Hierbij worden kinderen onderwezen en aangemoedigd tot seksueel genot en masturbatie; en er wordt gesproken over allerlei ‘genderidentiteiten’. Tijdens de Commissievergadering voor Bevolking en Ontvolking waren het vooral traditionele landen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa die zich samen hiertegen verenigden.

Landen als Pakistan en Egypte stelden dat miljoenen kinderen geen basisonderwijs ontvangen, door de westerse subsidievoorwaarden rond seksuele voorlichting en inclusiviteit.

VS: Transgender kamerlid Montana moet zwijgen

Kamerlid Zooey Zephyr mocht de afgelopen week niet meer deelnemen aan de debatten, schrijft The Daily Wire. Montana stemde pas voor het verbieden van transgenderbehandelingen bij minderjarigen. Zephyr, die zelf als vrouw door het leven gaat, stelde dat zijn collega’s hiermee ‘bloed aan hun handen hebben. De Republieken ontzegden hem het recht om te spreken, omdat ze met deze uitspraak de decorumregels overtrad. De voorzitter schorste de vergadering vervolgens, omdat vanaf de tribune luid gescandeerd werd: “Let her speak”.

Zephyr heeft een aanklacht tegen de staat ingediend, omdat zijn stem in het debat nu niet wordt gehoord. Volgens Fox News is de aanklacht inmiddels afgewezen. Overigens mag het kamerlid wel op afstand mee stemmen.

Unicef: aantal kindhuwelijken daalt te langzaam

Afgelopen dinsdag waarschuwde Unicef in een rapport dat het doel om in 2030 geen kindhuwelijken meer te hebben, in dit tempo niet gehaald zal worden. Hierover schrijft CNE.news. Tussen 1997 en 2022 is het aantal vrouwen dat wereldwijd voor hun 18e trouwt, gedaald van 25 tot 19%.

Unicef-voorzitter Catherine Russell verklaarde dat meisjes uitgehuwelijkt worden om hen financieel, sociaal of fysiek te beschermen. Crises, zoals de Covid-pandemie, kunnen zelfs leiden tot een toename.  

Europees netwerk in mensenhandel ontmanteld

De autoriteiten van Tsjechië, Finland en Hongarije hebben samen een netwerk van mensenhandelaren opgerold. De politieoperatie is nog steeds aan de gang. De vrouwen, die voornamelijk naar Scandinavische landen werden verhandeld, kwamen daar in de roze buurten terecht als prostituee. Volgens Euractiv hebben de daders zeker €3,3 miljoen verdiend.

En verder:


Gepubliceerd: 04-05-2023

Meer buitenlands nieuws

Tien Geboden in klaslokalen Louisiana

Vanaf januari 2025 moet in elk klaslokaal in Louisiana een duidelijk leesbare afdruk van de Bijbelse Tien geboden worden opgehangen. De Republikeinse gouverneur Landry tekende

Afnemende steun voor ‘homohuwelijk’

Uit onderzoek van het linkse Public Religion Research bleek dat de steun voor ‘homohuwelijken’ in Amerika afneemt. Het Ipsos LGBT+ Pride Report 2024 laat dit

Duitse theologe gecanceld na haar bekering

De Nederlandse theologe Jantine Nierop was het progressieve boegbeeld van het studiecentrum voor gendervraagstukken in de Evangelische Kirche in Duitsland. Nu niet meer. Toen ze