Over de grens: Transburgemeester, mannen bij vrouwen opgesloten

Leestijd: 2 minuten

VS: mannen in de vrouwengevangenis

Journalist James O’Keefe bracht donderdagavond een video uit waarin twee gedetineerden uit de vrouwengevangenis van Washington (WCCW) vertellen hoe mannelijke gedetineerden het systeem zouden misbruiken door te beweren transgender te zijn, zodat ze in de faciliteit voor vrouwen kunnen komen, aldus The Daily Wire. Klachten van gevangenen over seksueel geweld worden niet serieus genomen, aldus de onherkenbaar gemaakte klokkenluiders. De veiligheid van vrouwen is hiermee ernstig in het geding.

Noorse schoolboeken onder de loep

Onderzoekers bekeken lesboeken om te zien wat basisschoolkinderen moeten leren over gender en seksualiteit. De ‘schokkende’ resultaten zijn gepubliceerd op de website Skeivteori.no. Kinderen van 7 á 8 jaar krijgen bijvoorbeeld in een verhaal te horen dat iemand ‘noch jongen noch meisje’ is. Door de website kunnen ouders achterhalen welke informatie hun kinderen op school krijgen over gender en seksualiteit.

Servië wil aantal kindhuwelijken beperken

Ca. 50% van de Roma-meisjes in Servië trouwt voor hun 18e jaar. Ditzelfde geldt voor 22% van de meisjes uit gezinnen met een laag inkomen. Om deze reden wil de Servische overheid wetgeving maken die het trouwen onder de 18 jaar verbiedt. Door een kindhuwelijk missen deze meisjes een stuk kindertijd, onderwijs en een gezonde opvoeding, zo meldt Euractiv. Ook kunnen criminele handelingen hiermee verborgen worden.

Franse burgemeester van geslacht veranderd

De burgemeester van de stad Estevelles gaat sinds afgelopen woensdag als vrouw door het leven, aldus Valeurs Actuelles. De gemeenteraad van de stad heeft de transitie geaccepteerd. De landelijke overheid heeft aangegeven dat er geen bezwaar tegen was dat ze nu als ‘vrouwelijke’ burgemeester haar ambt blijft beoefenen.

Franse wetenschappers hebben juist in een brief de onderwijsorganisatie ‘Le Planning Familial’ onder vuur genomen, omdat zij lesmateriaal ontwikkelen waarin allerlei wetenschappelijke onzin staat over gender. Volgens het woordenboek van de organisatie mogen de termen man/vrouw niet meer gebruikt worden.

Duitse predikant weigert doop ‘dochter’ homostel 

Een protestantse predikant weigerde een tienjarig meisje te dopen, omdat haar ouders een homoseksuele relatie hadden. Dit meldt CNE.news. De predikant werd echter niet gesteund door het kerkdistrict. Volgens de districtleider is de levenswijze van een gezin geen reden om het sacrament te kunnen weigeren. De ouders hebben hun dochter in een andere gemeente alsnog laten dopen.


Gepubliceerd: 21-04-2023

Meer buitenlands nieuws

Pas op, straks krijgen we ‘veel meer baby’s’

Een Politico-verslaggever woonde in december 2023 de eerste Natalconferentie bij. Deze conferentie wil de geboortecijfers in Amerika substantieel verhogen. De huidige geboortecijfers leiden tot een

Hoe reageren landen op het Cass-rapport?

Het zogenaamde Cass-rapport dat vorige maand uitkwam, trekt de conclusie dat de behandeling van ‘transgenders’ volgens The Dutch Protocol onvoldoende onderbouwd is. Engeland is gestopt

Irak stelt homorelaties strafbaar

Het Iraakse parlement heeft zaterdag een wet aangenomen die relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht strafbaar stelt met een maximale gevangenisstraf van 15 jaar, aldus