Over de grens: Forbes, schoolshoot, VengeanceDay

Leestijd: 3 minuten

Schotland: Kate Forbes verlaat politiek na nederlaag

De strijd om het premierschap van de Schotse Nationalistische Partij is gewonnen door de islamitische Humza Yousaf. Forbes, die in de strijd om het premierschap werd aangevallen op haar behoudende visie op huwelijk en seksualiteit, verloor met 48% van de stemmen in deze tweestrijd. Ze heeft aangegeven de politiek te verlaten, aldus ChristianToday.

In een ander artikel wordt de nieuwe leider, Humza Yousaf, beschreven. Zijn standpunten zijn progressief (wet op haatmisdrijven die vrijheden marginaliseert, abortus tot 9 maanden, geslachtsselectieve abortussen, progressief LHBT-beleid), wat, samen met zijn leiderschapsstijl, zorgt voor bezorgdheid bij de Schotse kerk.

VS: Schutter Nashville was transgender

De schutter uit Nashville die op de Covenant Presbyterian School een bloedbad aanrichtte door drie volwassenen en drie kinderen dood te schieten, identificeerde zich sinds kort als transgender. De onderwijsinstelling heeft als missie om tijdloze waarheden te handhaven, waarbij ze onder andere vasthouden aan de Bijbelse lijn ten aanzien van huwelijk en seksualiteit, zo schrijft het RD.

De schutter heeft een manifest achtergelaten, waaruit blijkt dat ze nog meer doelen op het oog had. Naar de precieze motivatie wordt nog onderzoek gedaan.

Iowa verbiedt transgenderbehandelingen

In Iowa zijn op 22 maart twee wetten ondertekend, meldt The Daily Wire. De eerste wet verbiedt trans-identificerende studenten om gebruik te maken van douches, kleedkamers en toiletten die niet behoren bij het biologische geslacht. Transvrouwen moeten gewoon gebruik blijven maken van het herentoilet, om de veiligheid van studenten te waarborgen.

De andere wet verbiedt transitiebehandelingen aan mensen onder de 18 jaar. Gouverneur Kim Reynolds stelde bij de ondertekening: “Ik vind het niet leuk, maar ik moet doen waarvan ik denk dat het nu in het belang van de kinderen is”.

VS: Transradicalen roepen op tot ‘Dag van Wraak’

Een groep transgenderactivisten organiseert een Dag van Wraak van 31 maart tot 1 april, aldus The Daily Wire. De activisten voelen zich bedreigd door de toenemende weerstand tegen de transgenderbeweging. Op de website staat: “De cyclus van haat moet stoppen”. Het Trans Radical Activist Network hoopt tijdens een bijeenkomst geld op te halen voor vuurwapen- / zelfverdedigingstraining.

Met zulke dreigende taal zullen de veiligheidsmaatregelen, met name in Washington DC, wel opgeschroefd zijn.

VN: radicale voorstellen verworpen op CSW

Tijdens de 67e jaarlijkse Commissie over de Status van de Vrouw, georganiseerd door de VN, is het voorstel voor Integrale Seksuele Voorlichting en de Transagenda verworpen. Dit voorstel bevatte veel radicale voorstellen om kinderen te seksualiseren. Met name Afrikaanse landen verzetten zich fel tegen de voorstellen.

De organisatie CitizenGO overhandigde bijna 200.000 handtekeningen en voerde uitgebreid campagne met de tekst: “Vrouw-zijn wordt bepaald door biologie, niet door ideologie”. De commissie heeft als doel om gendergelijkheid te bevorderen, zodat mannen en vrouwen allemaal toegang hebben tot onderwijs, gezondheidszorg en economie.

En verder…

  • Oekraïense kerken keren zich tegen het homohuwelijk, terwijl Zelensky daar openlijk voor pleit. – CNE.news.
  • Recordaantal van 268 minderjarige Noren vraagt om geslachtsverandering – CNE.news.
  • Topmodel Angela White stopt als stripper en laat alle implantaten en cosmetica verwijderen na haar bekering. Ze zegt: “Dit is gewoon niet wat God wil dat ik doe. Het is nogal vernederend.” – The Daily Wire.
  • Dr. Aaron Edwards werd onlangs ontslagen bij Cliff College, vanwege zijn opvattingen over seksualiteit. Hij waarschuwt ervoor dat onze Westerse wereld moeilijkheden kunnen verwachten, omdat we onze religieuze overtuigingen te weinig uitspreken – Premierchristianity.
  • JK. Rowling (Auteur van Harry Potter) spreekt zich in de podcastserie ‘The Witch Trials‘ opnieuw uit tegen de transgenderbeweging: “Er is iets gevaarlijks aan”. Wat volgt op Jihadwatch is een uitgebreide discussie over Waarheid en leugen, Jezus en de satan. Spelers van de game Hogwarts Legacy worden actief benaderd, omdat dit inkomsten genereert voor Rowling. Het ND maakte een overzicht van de momenten waarop zij in opspraak raakte.

Gepubliceerd: 30-03-2023

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar