Over de grens: Ugandees verbod, doodstraf, voorleesuurtje

Leestijd: 2 minuten

Uganda: Wet verbiedt LHBT-identificatie

Het Oegandese parlement heeft een wet aangenomen waarin iedereen strafbaar is die zich identificeert als LHBT-er, volgens AlJazeera. Ook worden er nieuwe strenge straffen voorgesteld voor relaties van hetzelfde geslacht. De regering wil hiermee een breed scala van LHBT-bevorderende activiteiten aan banden leggen, die vaak via allerlei fondsen worden opgedrongen. De Ugandese president Museveni heeft eerder gezegd dat het voor hem wel belangrijk is om goede betrekkingen te onderhouden met westerse donors en investeerders.

Voor de beeldvorming: seksuele gemeenschap tussen twee mannen kan met deze wet leiden tot levenslange gevangenisstraf. Human Right Watch hekelt de wet, omdat minderheden gecriminaliseerd worden. LHBT-ers zouden door deze wet in angst moeten leven, omdat ze niet meer ‘zichzelf’ kunnen zijn.

Duitsland: baptistenkerk wil doodstraf voor homo’s

De Baptistengemeente in Pforzheim stelt onder de Amerikaanse voorganger Anselm Urban dat praktiserende homoseksuelen de doodstraf moeten krijgen, meldt het RD. De Duitse LHBT-beweging wil dat dit onderzocht wordt.

Dr. Lothar Gasman van uitgeverij Jeremia zegt: “Wij distantiëren ons uitdrukkelijk van deze sekte. Zulke ‘predikers’ bereiden indirect de vervolging van christenen in Duitsland voor.”. Ook veroordeelt Urban christenen zoals Olaf Latzel en andere Bijbelgetrouwe predikers.

Roemenië: diversiteit krijgt plaats in Roemeense onderwijswet

In een wetsontwerp over het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs staat dat leraren de plicht hebben om diversiteit te bevorderen. “Discriminatie op grond van seksuele geaardheid” is expliciet verboden, aldus CNE.news.

Dertien kerkgenootschappen komen hiertegen in het geweer. In een brief vragen leiders van o.a. de Oosters-orthodoxe kerk, de Rooms-katholieke kerk, gereformeerde en evangelisch-lutherse kerken om deze ‘diversiteitsclausule’ uit de wet te schrappen.

VS: voorleesuur verstoord door ‘drag queens’.

Kirk Cameron presenteerde zijn nieuwe boek ‘As You Grow’ in de bibliotheek van Fayetteville, Arkansas. Van tevoren was er al veel weerstand. Het voorleesuur, waarbij meer dan 500 ouders en kinderen aanwezig waren, werd verstoord door enkele Drag Queens en activisten. Cameron zag dat mensen echt geschokt waren door de ‘griezelig’ verklede mensen, vertelde hij aan The Daily Wire. Toch zullen “een paar trieste, misleide individuen de vloedgolf van goede families die binnenstromen niet kunnen stoppen”. Tegen Fox Business zei hij: “[Andere] bibliotheken die uren lang travestietenverhalen hebben georganiseerd, hebben me afgewezen”. Ook het boek ‘Elephants are not birds’ werd daar voorgelezen.


Gepubliceerd: 24-03-2023

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen