Boeken per thema

boek

RUIMTE DOOR REGELS – grenzen stellen in de opvoeding

Leestijd: < 1 minuut

In Ruimte door Regels maakt Sarina Brons duidelijk hoe belangrijk, veilig en waardevol het stellen van grenzen voor je kind is. Alle belangrijke elementen komen daarbij aan de orde, zoals noodzaak, doel en uitwerking van grenzen, en de moeite om grenzen te stellen. Ook de verhouding tussen grenzen, liefde en eigen verantwoordelijkheid krijgt aandacht.

Ze geeft steeds duidelijke uitleg, adviezen en tips aan de hand van sprekende voorbeelden uit de praktijk. Door middel van prikkelende vragen wil de auteur ouders laten nadenken over hun eigen keuzes en oplossingen.

De auteur bemoedigt ouders met haar visie dat het stellen van grenzen een kind helpt op een goede manier groot te worden.


Sarina Brons-van der Wekken is psychologe en moeder van drie kinderen. Ze schreef eerder Kijk eens naar jezelf (Heerenveen, 2005). Regelmatig geeft ze lezingen op het gebied van opvoeding, en ook schrijft ze columns op dit terrein.

Boeken per thema