Boeken per thema

boek

Hoopvol leven

Leestijd: < 1 minuut

Gedachten over christelijke trouw en homoseksualiteit

Hill is als assistent-professor Bijbelwetenschappen verbonden aan Trinity School for Ministry in Ambridge. Hill kent zelf de worsteling met homoseksuele gevoelens. Hij gaat ervan dat homoseksuele gevoelens in de regel niet verdwijnen, maar wijst aanvaarding van een relatie af. Hij gaat in op de eenzaamheid die dat met zich meebrengt. Hij onderstreept dat God dat alle christenen de eis stelt hun lichaam in Zijn dienst te besteden. De worsteling met onvervuld seksuele verlangens is er voor hen die heteroseksuele gevoelens hebben maar geen partner vonden. Voor christenen is hun worsteling met hun homoseksuele gevoelens een kruis om God te verheerlijken. Hill gebruikt hier ook het woord ‘geschenk’. Dat is wat misverstandwekkend. Dat kijken en begeren pas in tweede instantie zondig is moeten we niet zeggen. Wel is waar dat een verleiding als zodanig niet verkeerd is, wel als we eraan toegeven. Hill laat zien hoe belangrijk echt christelijke gemeenschap is voor christenen die worstelen met homoseksuele gevoelens en trouw willen blijven aan het onderwijs van de Schrift over seksualiteit.

Boeken per thema

Ook interessant