Over de grens: bisschop berispt, gendereducatie en donorkinderen

Leestijd: 2 minuten

Hongarije: Gendertraining voor leerkrachten

Verschillende LHBT-organisaties hebben in samenwerking met Amnesty International Hungary speciale trainingen opgezet voor leraren om discriminatie van queer kinderen te bestrijden. Dit meldt CNE.news.

Het project ‘Inclusive Spaces’ wordt volledig gefinancierd door de Europese Commissie. De training geeft docenten meer kennis over gendervraagstukken en over de impact van de wet die LHBT-propaganda onder kinderen verbiedt. De organisaties hopen dat het verbod omzeild wordt als leerkrachten verhalen en sprookjes vertellen waarin ‘mensenrechtenkwesties’ naar voren komen.  

Noorwegen: donorkinderen kunnen hun vader leren kennen

Vanaf nu kunnen Noorse kinderen die verwekt zijn met behulp van een donor achterhalen wie hun biologische vader is, aldus CNE.news. Dat komt door een wetswijziging uit 2005. Toen werd bepaald dat kinderen er recht op hebben om hun biologische afkomst te kennen. De kinderen van toen zijn nu meerderjarig geworden, zodat ze de naam van de donor kunnen achterhalen en vervolgens contact proberen te leggen met de donor.

De overheid biedt nog geen ruimte om op deze manier halfbroers of -zussen te vinden.

Texas (VS): Geen ruimte voor genderonderwijs onder 18 jaar

De wetgevers in Texas overwegen een verbod om scholieren tot 18 jaar te onderwijzen over seksuele geaardheid of genderidentiteit. Dit meldt The Christian Post. Ook moeten leerkrachten en andere opvoeders stimuleren dat leerlingen hun problemen met hun ouders bespreken.

LHBT-groepen noemen deze wet ‘potentieel schadelijk’, omdat hiermee open gesprek en discussie onmogelijk zou worden gemaakt.  

Engeland: Pastor berispt bisschop om onbijbelse visie

Een Anglicaanse pastor berispt zijn bisschip in een open brief over zijn standpunt over ‘homohuwelijken’. Hij beschrijft in deze brief dat de bisschop verantwoordelijk is voor de tucht, die gebaseerd moet zijn op Gods Woord. Vervolgens beschrijft de pastor dat homoseksuele praktijken in strijd zijn met Gods Woord (1 Kor. 6:9-10; 1 Tim.1:9-10).

Nu worden de gemeentes in een moeilijke positie geplaatst, omdat zij zich niet kunnen scharen onder het geestelijk gezag van een leugenleer. Op basis van 2 Kor.6:14-18 overweegt deze pastor of dit het moment is om zich af te scheiden.


Gepubliceerd: 13-01-2023

Meer buitenlands nieuws

Femicide houdt Italië in de greep

In Italië zijn honderdduizenden de straat op gegaan om te demonstreren tegen huiselijk geweld. Aanleiding is de moord op Gilulia Cecchettin, die enkele weken geleden

Hellend vlak naar polyamorie

In juni presenteerde Gallup haar jaarlijkse onderzoek naar de mening van Amerikanen over morele onderwerpen. In het overzicht is te zien dat steun voor homo-