Boeken per thema

boek

Liefde die boven alles uitgaat

Leestijd: < 1 minuut

Onder christenen is veel discussie over de seksuele ethiek. Vanuit de overtuiging dat de Bijbelse gegevens niets van hun geldigheid verloren hebben, zoeken de auteurs van dit boek antwoorden op vragen over huwelijk, seksualiteit en in het bijzonder homoseksualiteit. Ze gaan in op de seksuele revolutie en laten de doorwerking daarvan in de huidige samenleving zien. ‘Liefde die boven alles uitgaat’ behandelt relevante Schriftgedeelten uit het Oude en het Nieuwe Testament. Daarbij analyseren de auteurs de verschillende manieren waarop deze teksten geïnterpreteerd worden.  De auteurs betogen dat onze identiteit niet in de eerste plaats bepaald wordt door onze seksuele gevoelens. Bepalend voor onze identiteit is of we Jezus Christus toebehoren. Bij alle gebrokenheid die op het gebied van relaties en seksualiteit wordt ervaren, wil dit boek heenwijzen naar de liefde van God, een liefde die boven alles uitgaat.

M. Klaassen en P. de Vries, Liefde die boven alles uitgaat; Wat zegt de Bijbel over (homo)seksualiteit en identiteit? (Apeldoorn: De Banier 2020), paperback 224 pag. (ISBN: 9789087183714)

Boeken per thema

Ook interessant