Over de grens: Arubaanse strijd, detransitie, haatzaaien

Leestijd: 2 minuten

Aruba: Weerstand tegen uitspraak rechter

De rechter verplichtte Aruba, Curacao en andere eilanden om het ‘homohuwelijk’ in te voeren. Dit stuit op veel weerstand. Beide regeringen gaan in cassatie tegen dit besluit. Ook voorgangers van kerken kwamen in actie. Ds. Hazenoot, zendingspredikant voor Aruba, berichtte ons over de hechte kerkelijke eenheid die ontstaan is om op dit punt samen te strijden en te staan voor de waarheid. Ook is er een wettelijke procedure begonnen tegen de genderidelogie, zoals die op veel scholen onderwezen wordt.

Hazenoot: “Graag wil ik jullie bemoedigen met het nieuws dat niet alleen een groep voorgangers en predikanten is opgestaan, maar dat ook de bevolking nu wakker wordt en opstaat tegen deze dreigende situatie. (…) We vragen u te bidden voor de ontwikkelingen hier.”.

VS: Chris Beck (Navy SEAL) gaat in detransitie

Chris Beck kondigde in 2013 aan dat hij voortaan als Kristin Beck door het leven zou gaan en ging in transitie. Nu vertelt hij tegen Notthebee dat de afgelopen tien jaar één grote leugen Beck diende jarenlang in een gespecialiseerde legereenheid en werd daarom op het schild gehesen als voorvechter van ‘transgenderrechten’. In werkelijkheid worstelde hij met angst en depressie, na 20 dienstjaren.

Chris Beck roept ouders op om wakker te worden en te waken tegen de transgenderpropaganda.  Kwetsbare kinderen maken geen schijn van kans als ze in dit ‘wormgat worden gezogen.

Albanese predikant voor rechter vanwege haatzaaien  

De Albanese predikant Akil Pano verschijnt deze week voor de rechter. Hij zei dat spreken over ‘ouder 1’ en ‘ouder 2’, in plaats van over vader en moeder “ontmenselijkend” was. Nu wordt hij beschuldigd van haatzaaien tegen homoseksuelen.

CNE.news verwijst naar een televisiedebat waar hij dit toelichtte: “dit zou mensen reduceren tot een getal. Dat is een ongekend ethisch egoïsme. Zo egoïstisch dat ze kinderen het recht op een moeder en een vader willen ontnemen.”  

EU: lidstaten moeten ouderschap erkennen

De Europese Commissie stelt dat het ouderschap van een ongetrouwd of homostel door elke lidstaat erkend moet worden, schrijft het Reformatorisch Dagblad. Een aantal lidstaten erkennen het ouderschapscertificaat niet, wat juridisch voor problemen kan zorgen. Dit zijn de lidstaten die vast willen houden aan het klassieke huwelijk.

Volgens een columnist is hier sprake van ondemocratische veroveringsdrang en machtshonger.


Gepubliceerd: 16-12-2022

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel