Over de grens: Planned Parenthood, ruimte voor polygamie en gender-self-ID

Leestijd: 3 minuten

Amerika: Amerikaanse rechter lijkt deur te openen naar polygamie

Rechter Bacdayan uit New York oordeelt dat er ruimte moet zijn voor een relationeel partnerschap tussen meer dan twee personen, aldus The Daily Signal en het Reformatorisch Dagblad. Ze komt tot dit oordeel, omdat wat ‘normaal’ of ‘niet-traditioneel’ wás, geen barometer is “voor wat nú normaal of niet-traditioneel is”. Het feit dat de samenleving anders is gaan denken over de definitie van ‘het gezin’, is voor haar de aanleiding om tot dit oordeel te komen.

Ze kwam tot dit oordeel door de volgende situatie. Een homoseksuele man, die een relatie had met een andere man en tegelijkertijd samenwoonde met een vriend, overleed. De vriend wilde de huur van het huis voortzetten, omdat hij een “niet-traditioneel familielid” was. Volgens de rechterlijke uitspraak kon hij hieraan het recht ontlenen om de huishuur voort te zetten.

Lees hier een Bijbelse duiding van polygamie.

Amerika: Planned Parenthood richt zich op ‘transgenderzorg’

Planned Parenthood, de grootste abortusaanbieder van Amerika, biedt in meer dan 300 klinieken gendertransitiediensten aan. Nu de ‘markt’ voor abortussen kleiner wordt door afschaffing van het landelijk recht op abortus, zoekt de organisatie een nieuw verdienmodel, aldus The Daily Wire.

In advertenties wordt gezegd dat sommige mensen hormonen nemen of operaties ondergaan om hun lichaam te helpen matchen met hun genderidentiteit. Als kinderen transgender of non-binair zijn, kunnen ze puberteitsblokkers nemen, die “veilig” zijn en werken als een “stopteken”. “Je genderidentiteit is echt. Jij moet degene zijn die beslist welke veranderingen je in je lichaam wilt aanbrengen”, vertelt de advertentie aan kinderen.

Monica Cline, voormalig seksueel opvoeder van Planned Parenthood, vertelt dat hen geleerd werd dat ouders een barrière zijn en dat er niet met hen gesproken mag worden.

Amerika: Wetenschappelijk onderzoek transgenders vaak niet betrouwbaar

The Institute for Research & Evaluation uit de VS heeft een document gepubliceerd over de vele wetenschappelijke onderzoeken & studies die er zijn geweest inzake de transgender identiteit onder jongeren. De strekking hiervan veelzeggend: de minst betrouwbare studies reflecteren de zienswijze van de transgender ideologie, de meest betrouwbare studies ontkrachten de ideologie en en daaraan gekoppelde populaire opvattingen.

De studie bespreekt 5 veel gestelde vragen over transgenderisme: de voor- en nadelen van transitie, suicide, of genderdysforie een blijvende conditie is, wat invloeden van buitenaf doen en de invloed van seksuele vorming. De link naar het document vindt u hier.

Amerika: Enorme toename diagnoses genderdysforie

Reuters meldde op 6 oktober dat het aantal diagnoses voor genderdysforie bij kinderen van 6 tot 17 jaar tussen 2020 en 2021 met 70% gestegen is, volgens The Daily Signal. Bijna 122.000 kinderen hebben deze diagnose diagnose in de afgelopen 5 jaar gekregen. Dit is 5 maal zoveel als wat op basis van de DSM-V (medisch handboek) verwacht werd. In dit commentaar wordt deze toename verder geanalyseerd.

Amerika: Nieuwe organisatie steunt ‘detransitioner’

Chloe Cole, een voormalige transgender, start de organisatie Detrans United op, om mensen te ondersteunen die hun transitie ongedaan willen maken. Hierover bericht The Daily Signal. Op de website van de organisatie staat: “Wij zijn een groep voormalige transgender-identificerende jongeren en volwassenen die zijn samengekomen om onze mening te uiten tegen ‘genderbevestigende zorg’, het beleid te beïnvloeden en een netwerk van ondersteuning te bieden aan detransitioners.”

Schotland: wet voor ‘gender-self-ID’ aangenomen

Het Schotse wetsvoorstel dat het mogelijk maakt om wettelijk van geslacht te veranderen is in meerderheid aangenomen door het Comité voor gelijke behandeling en mensenrechten, aldus The Christian Institute. De noodzaak van medisch bewijs voor het aanpassen van het geslacht is geschrapt.

J.K. Rowling, auteur van Harry Potter, beticht Sturgeon, de eerste minister van Schotland, ervan dat ze met deze wetgeving vrouwenrechten vernietigd. Het is haar ook een doorn in het oog dat allerlei beroemdheden bijdragen aan de invloed die transgenderorganisaties uitoefenen in media, en in klaslokalen.

Meer buitenlands nieuws

Tien Geboden in klaslokalen Louisiana

Vanaf januari 2025 moet in elk klaslokaal in Louisiana een duidelijk leesbare afdruk van de Bijbelse Tien geboden worden opgehangen. De Republikeinse gouverneur Landry tekende

Afnemende steun voor ‘homohuwelijk’

Uit onderzoek van het linkse Public Religion Research bleek dat de steun voor ‘homohuwelijken’ in Amerika afneemt. Het Ipsos LGBT+ Pride Report 2024 laat dit

Duitse theologe gecanceld na haar bekering

De Nederlandse theologe Jantine Nierop was het progressieve boegbeeld van het studiecentrum voor gendervraagstukken in de Evangelische Kirche in Duitsland. Nu niet meer. Toen ze