Over de grens: pedofilie, kinderwens, homohuwelijk en een ontslag

Leestijd: 2 minuten

Spanje: minister vindt seks voor kinderen prima

Irene Montero, minister van gelijkheid, maakte tijdens een vergadering van de Gelijkheidscommissie de opmerking: “Kinderen hebben het recht om te weten dat ze kunnen liefhebben of seksuele relaties kunnen hebben met wie ze maar willen, zolang ze gebaseerd zijn op toestemming …”.

Deze opmerking is in strijd met de Spaanse wetgeving die stelt dat toestemming voor seksuele handelingen geldt vanaf 16 jaar, aldus LifeSiteNews. Daarom kan deze uitspraak gezien worden als een poging om pedofilie te normaliseren. In reactie hierop heeft Abascal, leider van de conservatieve partij Vox, zich voorgenomen om haar vanwege deze uitspraak voor de rechter te dagen. 

De gedachte van Montero past in de bredere ontwikkeling van de verseksualisering van de samenleving.

Amerika: homostel wil makkelijker een kind kunnen ‘nemen’.

In New York vecht een homostel ervoor dat hun verzekeraar de vruchtbaarheidsbehandelingen betaalt (van ongeveer $200.000,-), die nodig zijn om een kind te kunnen krijgen. Volgens LifeSiteNews gaat dit om kosten voor de organisatie, de eiceldonor, de draagmoeder en de vruchtbaarheidskliniek waar onderzoek gedaan en het embryo gekweekt wordt. De twee mannen stellen dat homo’s worden gediscrimineerd in de mogelijkheden om hun kinderwens te vervullen.

Door allerlei groepen wordt negatief op deze wens gereageerd. Twee sprekende citaten:

  • “Niemand heeft ‘recht’ op kinderen die ze niet van nature kunnen produceren.”
  • “Niemand heeft ‘recht’ om het lichaam en de baarmoeder van een ander mens te huren om als couveuse te gebruiken. Dat is geen mensenrecht”.

In dit verdiepende artikel wordt gereflecteerd op de kinderwens van homostellen.

Slovenië: ‘homohuwelijk’ gelegaliseerd

Het parlement van Slovenië heeft als eerste land in Oost-Europa het ‘homohuwelijk’ gelegaliseerd. Deze wetswijziging kwam tot stand na een uitspraak van de hoogste rechtbank, die stelde dat er sprake is van onterechte discriminatie van homostellen.

De Democratische Partij stelt hiertegenover dat “de beste vader nooit een moeder zal vervangen en vice versa”, aldus CNE.news.

In deze boekbespreking wordt beschreven hoe de Bijbel spreekt over homoseksualiteit.

Amerika: Scholen Michigan verwijderen LHBT-boeken uit de bieb

Verschillende ouders klaagden bij het bestuur van de openbare scholen in het district Dearborn in Michigan, dat hun kinderen boeken onder ogen kregen waarin seksueel expliciete handelingen tussen jongens werden weergegeven.

The Daily Wire schrijft dat de ouders er niet op tegen zijn dat hun kinderen kennismaken met het LHBT-gedachtegoed, maar dat ze protesteren omdat kinderen met deze boeken uitgedaagd worden om deze seksuele handelingen uit te proberen en om bepaalde datingapps te bezoeken. Deze boeken worden tijdelijk uit de bibliotheek gehaald, zodat ze inhoudelijk beoordeeld kunnen worden, aldus het schoolbestuur.

Lees hier hoe ouders kinderen kunnen helpen om te gaan met transgenderideologie.

Verenigd Koninkrijk: Ontslagen vanwege geloofsovertuiging

Maureen Martin voerde campagne om burgemeester van een deelgemeente van Londen te worden. In haar 6-puntenplan schreef ze: Het natuurlijke huwelijk tussen man en vrouw is de fundamentele bouwsteen voor een succesvolle samenleving en de veiligste omgeving om kinderen op te voeden.”. Vervolgens werd zedoorhaar werkgever ontslagen, waar ze al 13 jaar werkte, omdat deze uitspraak was met hun ‘inclusiebeleid’. De organisatie Citizengo beschrijft hoe de druk werd opgevoerd om tot ontslag over te gaan.


Gepubliceerd: 07-10-2022

Meer buitenlands nieuws