De nalatenschap van Gorbatsjov & uitholling ouderlijk gezag in Californië

Leestijd: 2 minuten

Gorbatsjov streefde naar sterk moederschap

Michail Gorbatsjov heeft zich in het verleden helder uitgesproken over het belang van ‘sterke en nuchtere vrouwen die de opvoeding van de kinderen als hun ‘puur vrouwelijke missie’ zien. Dit schrijft CNE News op haar website. Aanleiding is zijn overlijden op 30 augustus. Hij schreef over het moederschap in het boek Perestrojka (1985), waarin hij zijn visie uiteenzet op de toekomst van Rusland.

De voormalig Russische leider was op zich geen tegenstander van werkende vrouwen, maar hij zag dat zij te weinig tijd hadden voor hun dagelijkse taken. “Veel van de problemen in het land ontstaan doordat de familiebanden verzwakt zijn en we niet inzagen hoe belangrijk de familie is. (…) We wilden vrouwen gelijkstellen aan mannen, maar zorgden er zo voor dat zij hun ‘puur vrouwelijke missie’ niet konden uitvoeren: het huishouden, kinderen opvoeden en zorgen voor een gezellige sfeer in huis.”  

Twitter: Homogemeenschap verwerpt transgenderactivisten

Op twitter hebben mensen die zich identificeren als homo of lesbienne nadrukkelijk afstand genomen van de transgenderlobby. Een belangrijk bezwaar voor hen is dat transgenders “de objectieve waarheid ontkennen dat er alleen mannen en vrouwen zijn.”

The Daily Wire sprak verschillende ouders van kinderen die worstelden met hun seksuele identiteit. Zij vertellen dat hun kinderen, door het horen van verhalen van transgenders, zich nu ook als transgender beginnen te identificeren. Deze ouders zien dat hun kinderen kapotgemaakt worden, doordat ze worden meegezogen in de sociale en medische transitie.

Californië: Senaat neemt wet aan die ouderlijke rechten uitholt

De senaat in Californië heeft woensdag een wetsvoorstel aangenomen dat ervoor zorgt dat de staat een toevluchtsoord kan worden voor kinderen die een transgenderoperatie willen ondergaan. Dat schrijft The Daily Wire. In de wet staat dat de rechtbank in Californië tijdelijk voogdij over een kind kan krijgen om te zorgen dat hij/zij genderbevestigende gezondheidszorg of genderbevestigende geestelijke gezondheidszorg kan ontvangen. Volgens advocaat Erin Friday betekent dit dat het familierecht in Californië en in de VS opnieuw gedefinieerd wordt. Het gezag van ouders en de manier waarop zij hun kinderen opvoeden, wordt hiermee uitgehold.

Deze wet kan er in de praktijk toe leiden dat jonge kinderen tegen de wil van de ouders in transitie gaan. De auteur van de wet specificeerde niet welke leeftijd een kind moet hebben om zo’n ingrijpende beslissing te kunnen nemen.

Een expert en een ervaringsdeskundige verklaarden voor The Daily Wire hoe belangrijk het is voor kinderen die met gendervragen worstelen om niet bevestigd te worden in hun twijfel. Deze wet maakt dit nagenoeg onmogelijk.


Gepubliceerd: 02-09-2022

Meer buitenlands nieuws