Zweeds cultureel centrum weigert lezing ex-homoseksuelen & genderneutrale kerkorde in Zwitserland

Leestijd: 2 minuten

Zweeds cultureel centrum weigert lezing ex-homoseksuelen
Een cultureel centrum in Zweden heeft de toezegging voor zijn locatie teruggetrokken, nadat het erachter kwam dat tijdens het geplande christelijke evenement twee sprekers zouden vertellen hoe zij ‘vrij van hun homoseksualiteit’ zijn gekomen. Dat meldt CNE.news.

Een van de lezingen die tijdens het evenement gehouden zou worden, droeg de titel ‘LHBTI – kun je kiezen?’. Twee sprekers zouden daarbij hun persoonlijke verhaal vertellen,over hoe zij van hun homoseksuele geaardheid af zijn gekomen, nadat zij tot geloof in Jezus Christus waren gekomen. Een van hen, Wayne Blakely, heeft voordat hij veranderde veertig jaar als homoseksueel geleefd.

Het Zweeds cultureel centrum zegt geen deel uit te willen maken van de boodschap die zou worden verspreid. Het centrum annuleerde de zaalreservering, toen het de verwachte sprekers had opgemerkt. Inger Krantz, een van de beheerders van het centrum zegt in een reactie dat hij naar een van de sprekers heeft geluisterd: ‘Hij verwierp alles wat homoseksualiteit heette en dacht dat het het werk van de satan was. Wij wilden daar niet aan meewerken en bijdragen. Daarom hebben we nee gezegd.’

De organisator van het christelijke evenement, Joel Mellin, zegt dat het sociale klimaat in Zweden steeds intoleranter wordt.

Genderneutrale kerkorde
Woorden als ‘bruid’ en ‘bruidegom’ worden uit de kerkorde van de Gereformeerde Kerk in het Zwitserse kanton Zürich gehaald. De genderneutrale term ‘echtpaar’ komt daarvoor in de plaats. De kerk wil hiermee homoseksuele mannen en lesbische vrouwen tegemoet komen.

Dat schrijft CNE.news. De termen ‘bruid’ en ‘bruidegom’ worden hiermee niet geheel weggelaten, maar alleen gebruikt in situaties waarin dat past.

In 1999 verklaarde de Gereformeerde Kerk zich voorstander van de gelijkwaardigheid van homoseksuele en heteroseksuele relaties. Vanaf 1 juli 2022 is het voor paren van hetzelfde geslacht ook mogelijk om in de kerk te trouwen.

Duitse kinderen zelfbeschikkingsrecht over voornaam en wettelijke geslacht
Duitse kinderen hebben vanaf hun 14e levensjaar het recht om hun voornaam en wettelijke geslacht te veranderen door middel van een eigen verklaring. Dat meldt The Christian Institute.

Deze zelfbeschikkingswet zou de huidige vereisten van twee doktersverslagen en een gerechtelijk bevel opheffen. De verordening zal boetes opleggen wanneer het ware geslacht van een persoon zonder zijn toestemming bekend gemaakt wordt. De wet zal waarschijnlijk voor het eind van het jaar goedgekeurd worden, waarna hij nog door het parlement moet. De verordening maakt deel uit van een pakket controversiële veranderingen die door de Duitse regeringspartijen worden doorgevoerd.


Gepubliceerd: 19-08-2022

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar