Over de grens: Duitse coalitie beschuldigd van dwangmatig voorschrijven van het geslacht & Disney in de greep van woke-ideologie

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert wekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Duitse coalitie beschuldigd van dwangmatig voorschrijven van het geslacht
Markus Söder, de Beierse minister-president, heeft de Duitse coalitie beschuldigd van staatsdwang tot zogenaamde ‘gendering’. Volgens de minister-president schrijft de coalitie dwangmatig het geslacht van de inwoners van het land voor. Dat schrijft CNE.news.

De christen-democratische leider schrijft op Twitter dat het in de huidige coalitie ‘altijd om dwang in plaats van vrijheid gaat’. Söder noemt het de ‘heropvoeding van de Duitse bevolking’.

Söders opmerkingen werden met kritiek ontvangen door andere politici. Zo beschuldigt de bondsminister van Justitie, Marco Buschmann (FDP), Söder van ‘valse feitelijke aantijgingen’. De woordvoerder van het federale ministerie van Justitie, Eike Hosemann, noemde Söders opmerkingen ongegrond. Volgens hem is er geen enkele bepaling in de federale wetgeving die particulieren verplicht om gendergevoelige taal te gebruiken.

Disney in de greep van woke-ideologie
Een voormalige werknemer van de entertainment-gigant Disney heeft in een interview met The Daily Wire vertelt waarom hij Disney verliet. Jeremiah Daws zou op de zwarte lijst terecht komen als hij zijn christelijke, conservatieve overtuigingen bekend zou maken. Jarenlang zweeg hij over zijn opvattingen, schrijft Conservative News Daily.

Daws hield zijn conservatieve overtuigingen ‘ondergronds’. Hij hoopte uiteindelijk zo succesvol in zijn werk te zijn, dat wanneer hij zijn ware christelijke en conservatieve overtuigingen zou delen, Hollywood niet in staat zou zijn om hem te stoppen.

Jeremiah Daws besloot echter niet langer in leugens te leven toen hem tijdens verplichte trainingssessies werd verteld dat hij als blanke, hetero man stil moest zijn en moest luisteren. Het team moest non-binaire kinderen uitzoeken die gebruikt konden worden voor de foto- en videoshoots. Dat was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen. Daws: ‘Ik kon gewoon niet meer liegen. (…) Ik wilde vrij zijn om mezelf te uiten zonder angst om mijn baan te verliezen. Ik wilde in een omgeving zijn waar ik vrienden kon maken die me zouden accepteren zoals ik ben, niet zoals ze van me eisen dat ik ben.’

Straatprediker gearresteerd vanwege Bijbellezen tijdens Pride-evenement
Een straatprediker uit Seattle is gearresteerd omdat hij uit zijn Bijbel las in een openbaar park in de buurt van een Gay Pride-evenement. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar vingerafdrukken van hem werden afgenomen. Dat meldt The Daily Wire.

Volgens de agenten vormde de straatprediker, Matthew Meinecke, een risico voor de openbare veiligheid en moest hij daarom uit het park vertrekken. Meinecke: ‘Ik was in het Seattle Center de Bijbel aan het lezen, niet agressief aan het preken, mensen niet aan het ophitsen, helemaal niets. Mensen gooiden met dingen. Mensen vernielden onze eigendommen. Ik denk dat er zo’n 10 politieagenten opdoken.’ Bijbels werden van de straatprediker afgepakt en verscheurd.

In een video die Meinecke later plaatste, uitte hij zijn verbazing dat er in een stad vol criminaliteit er wel tijd is om 10 agenten naar iemand toe te sturen die uit zijn Bijbel aan het lezen is.


Gepubliceerd: 22-07-2022

Meer buitenlands nieuws

Tien Geboden in klaslokalen Louisiana

Vanaf januari 2025 moet in elk klaslokaal in Louisiana een duidelijk leesbare afdruk van de Bijbelse Tien geboden worden opgehangen. De Republikeinse gouverneur Landry tekende

Afnemende steun voor ‘homohuwelijk’

Uit onderzoek van het linkse Public Religion Research bleek dat de steun voor ‘homohuwelijken’ in Amerika afneemt. Het Ipsos LGBT+ Pride Report 2024 laat dit

Duitse theologe gecanceld na haar bekering

De Nederlandse theologe Jantine Nierop was het progressieve boegbeeld van het studiecentrum voor gendervraagstukken in de Evangelische Kirche in Duitsland. Nu niet meer. Toen ze