Over de grens: beroemdheden spreken zich uit tegen transbeweging & kapelaan ontslagen na verzet tegen genderideologie

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert wekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Kapelaan ontslagen na verzet tegen genderideologie
Bernard Randall, een kapelaan van de Church of England, is ontslagen nadat hij in verzet kwam tegen een anti-pestcampagne op de school waar hij werkzaam was. De campagne richtte zich tegen pesters, maar had daarnaast ook het doel ‘heteronormativiteit’ kapot te maken. Dat meldt Cvandaag.

De campagne ging volgens de kapelaan ‘veel te ver’. De activisten droegen de staf van de school op om hen na te zeggen met de leus ‘smash heteronormativity’, wat zoveel betekent als ‘maak heteronormativiteit kapot’. Studenten van de school, die vragen hadden bij de agenda van de campagne, vroegen aan de kapelaan het onderwerp te behandelen tijdens de kerkdienst in de school, waar hij zou voorgaan. Randall stemde daarmee in en vertelde de studenten dat zij ‘niet verplicht waren om een ideologie te omarmen waar ze het niet mee eens waren’ en dat ze hun eigen keuzes konden maken op het gebied van sekse en genderidentiteit. Ook legde hij hen uit wat de Bijbelse visie op seksualiteit is, namelijk dat het huwelijk bedoeld is voor een man en een vrouw. Hij leerde de studenten respect te hebben voor mensen met een andere opvatting op dit punt

Randall werd vervolgens ontslagen en zijn naam werd aan het anti-terrorismeprogramma van de overheid doorgegeven. De school noemt Randalls onderwijs ‘grof wangedrag’. Volgens Randall steekt ‘marxistisch gedachtegoed’ de kop op. ‘Ze zien wat wij als religie zien, als opium voor het volk, een soort valse staat van bewustzijn en hebben het gevoel dat ze ons moeten opvoeden in de waarheid.’ Hij noemt het een ‘zeer totalitair systeem’.

Beroemdheden spreken zich uit tegen transbeweging
Steeds vaker spreken beroemdheden zich uit tegen de transgenderbeweging. Macy Gray en Bette Midler, respectievelijk zangeres en actrice, lieten onlangs weten alleen vrouwen als vrouwen te zien. Dat meldt The Daily Signal.

Begin juli schreef de 76-jarige Midler op Twitter: ‘Vrouwen van de wereld! We worden beroofd van onze rechten over ons lichaam, ons leven en zelfs van onze naam. Ze noemen ons geen ‘vrouwen’ meer; ze noemen ons ‘geboortemensen’ of ‘mensen die menstrueren’ en zelfs ‘mensen met vagina’s’! Laat je niet uitwissen door hen. Elk mens op aarde is jullie iets verschuldigd.’

Macy Gray sprak zich in een televisieshow uit tegen vrouwelijke ‘transgenders’ die concurreren in vrouwensportteams: ‘Ik zal dit zeggen, en iedereen gaat me haten, maar ik zeg het als een vrouw, alleen het veranderen van onderdelen maakt je niet tot een vrouw”

Andere beroemdheden die zich uitspraken tegen de transgenderbeweging zijn vaak verguisd. De toegenomen bereidheid van beroemdheden om zich tegen de transgenderbeweging uit te spreken, werpt de vraag op hoe stevig de beweging nog staat.

Georgiërs demonstreren tegen -waarden
Duizenden Georgiërs zijn tijdens de Pride Week de straat opgegaan om te protesteren tegen de lhbti-waarden, schrijft CNE.news. Ze marcheerden door de straten, hielden een betoging voor het Georgische parlementsgebouw en verbranden regenboogvlaggen. Ze eisten de EU het Georgische volk te accepteren zoals het is, zonder hen de lhbti-agenda op te dringen.

Een aantal activisten maakt deel uit van de radicale organisatie Alt-Info. Deze organisatie propageert een anti-Westerse visie en eist dat de autoriteiten zich afscheiden van de Europese Unie. De Georgische oppositie beweert dat Rusland de organisatie financiert.

Van tevoren was er door het ministerie van Buitenlandse aken van Georgië gewaarschuwd dat de politie op zou treden tegen de antipridedemonstranten als zij geweld zouden gebruiken. Ondanks de waarschuwing verzetten sommige demonstranten zich tegen de ordehandhavers. Verschillende betogers zijn aangehouden.


Gepubliceerd: 14-07-2022

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om