Over de grens: geslachtsveranderende operaties op jonge leeftijd & genderlezing geannuleerd wegens protest

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert wekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Pro-trans organisatie adviseert geslachtsveranderende operaties op jonge leeftijd
Kinderen zouden vanaf hun 14e jaar geslachtsveranderende hormonen mogen slikken en 17-jarigen zouden al genitale operaties moeten kunnen ondergaan. Daar pleit de World Professional Association for Transgender Health (Wpath) voor, schrijft The Christian Institute.

De wereldwijde pro-trans organisatie is een onofficiële groep die normen zegt aan te geven voor transgenderzorg. De organisatie heeft nieuwe richtlijnen over geslachtsverandering naar buiten gebracht, ondanks de groeiende bezorgdheid van medici over de onomkeerbare schade die dergelijke drastische medische ingrepen veroorzaken. 

Diverse Europese landen scherpen hun richtlijnen aan voor wat inmiddels beschouwd wordt als experimentele behandelingen bij kinderen en jongeren. Dr. Bell, die een rapport schreef over de NHS Gender Identity Development Service (GIDS), zei in een reactie: ‘Dit is een oproep aan artsen om hun klinische verantwoordelijkheid tegenover een kind te laten varen en zich te onderwerpen aan een ideologische agenda die schadelijk is voor kinderen.’

Genderlezing geannuleerd wegens protest activisten
Een genderlezing op de Humboldt-universiteit is geannuleerd, nadat genderactivisten hiertegen geprotesteerd hadden. In de lezing zou doctoraatsstudente Marie-Luise Volbrecht uitleggen waarom er biologisch gezien maar twee geslachten zijn. Dat meldt CNE.news.

De genderactivisten beschuldigden Volbrecht van transfobie. Ze eisten dat ‘queer en anti-trans ideologieën’ geen podium zouden krijgen op de universiteit in Berlijn. Deze besloot daarom enkele uren voor de lezing het evenement te annuleren. De lezing is wel online gepubliceerd. Volbrecht zegt het besluit van de universiteit te begrijpen, maar geeft aan dat ‘de toegeving aan gewelddadige radicale activisten die geen verstand van biologie hebben, alarmerend is.’

Bettina Stark-Watzinger, de Duitse minister van Onderwijs en Wetenschap, berispte de universiteit voor het annuleren van het evenement. Ook de vicevoorzitter van de Bondsdag, Wolfgang Kubicki, is kritisch op het besluit van de universiteit: ‘Als we op dit punt toegeven en het speelveld overlaten aan de tegenstanders van de vrijheid van meningsuiting, zal dat pijnlijke gevolgen hebben voor de vrijheid van alle mensen in het land.’


Gepubliceerd: 06-07-2022

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen