Over de grens: plotselinge toename „genderverwarring” & hoger beroepszaak ds. Latzel

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert wekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Hoger beroep in zaak tegen ds. Latzel
Ds. O. Latzel staat deze weken verschillende keren voor de rechter vanwege de behandeling van zijn hoger beroepszaak. Afgelopen maandag was de eerste zitting in het gebouw van het zogeheten Landgericht Bremen. Het Reformatorisch Dagblad deed verslag. Afgelopen vrijdag was de tweede zitting. Daarin hoorde de rechtbank een expert, theologe Isolde Karle, over de zaak. Maar volgens de advocaat van ds. Latzel, dr. Sacha Böttner, is zij vooringenomen. Afgelopen maandag bleek dat de rechtbank het daarmee eens is. Ze werd daarom als bruikbaar deskundige afgewezen.

Het hoger beroep gaat over een vonnis dat eind 2020 tegen de Duitse predikant werd uitgesproken. Ds. Latzel werd toen op grond van het vergrijp volksopruiing tot een geldboete van 8100 euro veroordeeld. Maar van opruiing is in het omstreden huwelijksseminar van 2019 op geen enkele wijze sprake geweest, betoogde zijn advocaat. Het enige dat de Bremer predikant destijds deed, was zijn eigen gemeenteleden wijzen op de gevolgen van bepaalde zonden. „Als we elkaar niet meer op zonden mogen wijzen, betekent dat het einde van de godsdienstvrijheid.”

Komende vrijdag zal de rechter uitspraak doen.

Wetsvoorstel voor abortus strandt in Amerikaanse Senaat
Een wet om in heel de Verenigde Staten abortus legaal te maken, is gestrand in het parlement. Het wetsvoorstel van de Democraten van president Joe Biden kreeg in de honderdkoppige Senaat niet de zestig stemmen die nodig waren om het in behandeling te nemen, schrijft De Telegraaf.

Alle Republikeinse senatoren stemden tegen, en ook een conservatieve Democraat. Het wetsvoorstel werd ingediend uit vrees voor een verwachte uitspraak van het Hooggerechtshof, waardoor naar verwachting het landelijke recht op abortus wordt afgeschaft.

Psycholoog: plotselinge toename „genderverwarring” bij kinderen
The Christian Institute laat een psycholoog aan het woord die vertelt dat de helft van haar patiënten zegt twijfels te hebben over hun biologisch geslacht. De anonieme psycholoog, die meer dan 15 jaar ervaring heeft, stelt dat er een plotselinge toename van „genderverwarring” bij kinderen was na de coronalockdowns. Ze heeft nog nooit zoveel patiënten met deze problematiek in haar praktijk gezien.

De psycholoog zegt dat ze sinds vijf jaar patiënten met psychische problemen tegenkomt die werden aangemoedigd om te leven alsof ze van het andere geslacht zijn.

Uit angst om ‘transfoob’ te worden genoemd of om zogenaamde ‘conversietherapie’ toe te passen, voelde ze zich niet vrij om patiënten te ondervragen over het verband met zaken als zelfmoordgedachten en zelfbeschadiging.Gepubliceerd: 17-05-2022

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel