Over de grens: Florida vecht tegen „vaderschapscrisis” & aanvraag christelijke school geweigerd

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert wekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Wet in Florida om „vaderschapscrisis” te lijf te gaan
Gouverneur Ron DeSantis van Florida heeft vorige week een wet ondertekend die bedoeld is om te bevorderen dat vaders hun vaderschap serieus nemen, schrijft het Reformatorisch Dagblad. Ook is een bedrag van 70 miljoen dollar vrijgemaakt voor een ondersteuningsprogramma.

DeSantis zegt dat de wet is bedoeld om „de vaderschapscrisis” te lijf te gaan. „Er zijn meer dan 18 miljoen kinderen in ons land die zonder vader in huis leven. Dit heeft een ernstige impact op kinderen en leidt vaak tot schooluitval, criminaliteit en gebruik van verdovende middelen. Als je kijkt naar de afgelopen decennia is een van de ergste sociale trends de achteruitgang van het vaderschap geweest.”

Florida wil mentorprogramma’s voor risicojongeren starten. Daarnaast wil de regering een bewustwordingscampagne beginnen om de aandacht te vestigen op het belang van verantwoordelijk vaderschap.

Cijfers over soa’s in de VS
Het aantal gediagnostiseerde gevallen van een seksueel overdraagbare aandoening (soa) in de Verenigde Staten daalde in de eerste maanden van de coronapandemie drastisch. Aan het eind van 2020 was het aantal meldingen echter hoger dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het US Centers for Disease Control en Prevention (CDC), waar CNN over schrijft.

Volgens het rapport werden meer dan de helft van de soa’s gediagnostiseerd bij mensen van 15 tot 24 jaar. Een opvallende stijging was te zien in het aantal gevallen van congenitale syfilis, syfilis bij pasgeborenen. In totaal waren er in 2020 15 procent meer gevallen dan in 2019. Ten opzichte van 2016 een stijging van 235 procent. Congenitale syfilis treedt op wanneer een vrouw met syfilis de infectie doorgeeft aan haar baby tijdens de zwangerschap. Het kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en de dood.

Komst nieuwe school geweigerd vanwege overtuigingen huwelijk en evolutie
Vida Real Church, een overwegend Latijns-Amerikaanse kerkelijke gemeente in de staat Massachusetts, had gehoopt in het voorjaar van 2021 een christelijke school te openen. De initiatiefnemers kregen echter geen goedkeuring van het Somerville Public School Committee in Somerville, een comité van de plaatselijke burgerlijke overheid dat onder andere aanvragen voor nieuw op te richten scholen behandelt. Reden voor de afwijzing zijn onder meer de religieuze overtuigingen van de school over seksualiteit en evolutie, schrijft Christian Headlines.

Een rapport dat dit jaar werd goedgekeurd door de Somerville Public School Committee beweerde dat de school „niet voldoet aan de criteria” voor goedkeuring. Het rapport bekritiseerde onder meer de opvattingen van de school over seksualiteit en evolutie: „Het standpunt van de school over homoseksualiteit en creationisme maakt het moeilijk om te zien hoe een grondig wetenschappelijk en gezondheidscurriculum mogelijk is”, aldus het rapport.


Gepubliceerd: 20-04-2022

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de