Over de grens: Alabama verbiedt genderbehandeling kinderen & Anglicaanse conferentie

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert wekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Anglicaanse conferentie zal niet over seksualiteit en man/vrouw gaan
Tijdens een onlineoverleg hebben 37 Anglicaanse bisschoppen besloten dat er op de Lambeth Conference 2022, die van 26 juli tot en met 8 augustus zal gehouden worden, geen lange discussies over vrouwelijke ambtsdragers en homoseksualiteit mogen worden gehouden, schrijft kerknet.be. De conferentie is een soort wereldwijde synode van bisschoppen van de Anglicaanse Kerk.

Tijdens de laatste twee edities kwamen bisschoppen uit Westerse landen in botsing met leiders uit Afrikaanse landen. Bisschoppen uit Nigeria, Rwanda, Oeganda en Kenia moeten niets weten van de liberale standpunten van kerkleiders uit Europa, de VS en Canada.

Aartsbisschop Justin Welby van Canterbury, de geestelijke leider van de naar schatting 77 miljoen anglicanen wereldwijd, zei na afloop van de digitale vergadering dat de deelnemers aan de conferentie vooral aandacht zullen hebben voor onderwerpen als voedselonzekerheid, de stijgende zeespiegel en de klimaatverandering, geloofsvervolging, godsdienstvrijheid en onrechtvaardige handel.

Verbod op genderbehandeling minderjaren in Alabama
Vorig jaar verbood de Amerikaanse staat Arkansas alle medische behandelingen voor minderjarige transgenders. Binnenkort komt er in de staat Alabama ook zo’n wet, meldt de NOS. In het Huis van Afgevaardigden van Alabama stemde een ruime meerderheid (66 voor, 28 tegen) voor het wetsvoorstel.

Wie toch een minderjarige –dat wil zeggen: jonger dan 19 jaar– behandelingen of operaties aanbiedt, kan tien jaar de gevangenis in.

De conservatieve gouverneur van Alabama, Kay Ivey, zal het wetsvoorstel zeer waarschijnlijk binnenkort ondertekenen. Het Huis in Alabama heeft ook bepaald dat leerlingen van openbare scholen alleen nog naar wc’s en kleedkamers mogen die bedoeld zijn voor het geslacht dat in hun geboorteaangifte staat.

Johnson: transvrouwen niet bij sportwedstrijden voor vrouwen
Volgens de Britse premier Boris Johnson zijn vrouwenkleedkamers niet bestemd voor als man geboren transvrouwen. Deelname van biologische mannen aan vrouwensporten vindt hij ook niet verstandig, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Johnson zei dat vorige week woensdag, nadat wielrenner Emily Bridges verklaarde door de media te zijn „lastiggevallen en gedemoniseerd.” Bridges, transgender, was verboden aan de nationale kampioenschappen voor vrouwen mee te doen. Johnson verklaarde het „gewoon verstandig” te vinden als biologische mannen niet aan vrouwensportevenementen deelnemen.


Gepubliceerd: 13-04-2022

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar