Over de grens: ‘homohuwelijk’ Guatemala & absurde info genderkliniek Portland voor jongens

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert tweewekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Senaat Florida stemt in met fel bekritiseerde wet
De senaat van Florida keurde afgelopen dinsdag de wet goed die leraren verbiedt om kleuters tot en met derdeklassers te onderwijzen over seksuele geaardheid of genderidentiteit. De wet heeft ook de steun van gouverneur Ron DeSantis, die het naar verwachting binnenkort zal ondertekenen, schrijft nationalreview.com.

Joe Biden noemde de wet vorige maand een „hatelijke” aanval op homoseksuele kinderen. Hoewel de auteur van het wetsvoorstel heeft gespecificeerd dat het alleen van toepassing is op het officiële leerplan en homoleraren niet verbiedt om over hun gezinsleven te praten, hebben activisten beweerd dat het neerkomt een praktische uitsluiting van de lhbti-gemeenschap op openbare scholen.

De Amerikaanse president retweette onlangs een eerder bericht van het Witte Huis waarin stond: „Vandaag hebben conservatieve politici in Florida wetgeving ontwikkeld om LGBTQI+-kinderen aan te vallen. In plaats van het opgroeien moeilijker te maken voor jonge mensen, is @POTUS gericht op het openhouden van scholen en het ondersteunen van de geestelijke gezondheid van leerlingen.”

Guatemala verbiedt ‘homohuwelijk’
De regering van het Midden-Amerikaanse land Guatemala heeft een wet aangenomen die het ‘homohuwelijk’ verbiedt. Ook wordt het doceren van gendergerelateerde zaken op scho0len ernstig beperkt, schrijft OUTtv. De wet is bedoeld om „levens en families te beschermen” en scherpt ook de straffen voor abortus aan, is op de website te lezen.

Het homohuwelijk is in het land al niet toegestaan, maar de nieuwe wet maakt het nog onwaarschijnlijker dat hierin verandering komt. De wet verbiedt ook „het promoten van beleid of programma’s bij kinderen en tieners die tot afleiding van hun seksuele identiteit bij de geboorte zorgt.” Volgens de indieners van de wet moet deze de samenleving „beschermen tegen minderheden”, die volgens hen zorgen voor het verval van de samenleving.

Ongekend „kwalijke” instructie van genderkliniek voor kinderen
Op de website van een genderkliniek in Portland (Oregon, Verenigde Staten), staan uitgebreide instructies voor kinderen die hun geslacht willen verhullen. Journalist Hank Berrien ontdekte een absurde methode: tucking. Hij schrijft erover op de website The Daily Wire.

To tuck betekent letterlijk: instoppen. Doernbecher Children’s Hospital adviseert jongens die hun mannelijkheid willen verstoppen om hun testikels in hun „lieskanalen” te duwen, en daarna met tape of strak ondergoed daar te houden. Het ondergoed houdt ook de penis tussen de bovenbenen, zodat deze tijdens het dragen van kleding geen uitstulping veroorzaakt.

De hand-out van de genderkliniek geeft ook tips voor ondergoed dat geschikt is voor tucking. En het verwijst kinderen naar een „sekspositieve winkel in Portland. Ze verkopen kledingstukken die het geslacht bevestigen, maar ook seksspeeltjes, video’s en meer.”

In het document worden kinderen gewaarschuwd, voor woorden: „Een opmerking over de woorden die we gebruiken. Deze instructie gebruikt de woorden ”penis”, ”scrotum” en ”testikels”. We weten dat u deze termen niet mag gebruiken of u ermee mag identificeren. We gebruiken ze hier om te verwijzen naar lichaamsdelen die mensen met tuckingbehoeften hebben, hoewel het begrijpen van deze woorden niet voor iedereen zal zijn.”


Gepubliceerd: 17-03-2022

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen