Over de grens: emoji van zwangere man op komst & gouverneur Texas wil transzorg voor kind straffen

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert tweewekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Gouverneur Texas: transgenderzorg aan kinderen moet strafbaar worden
Greg Abbott, de gouverneur van Texas vindt dat transgenderzorg voor minderjarigen strafbaar moet worden. Medici en ouders worden als het aan hem ligt vervolgd als ze kinderen helpen bij een transitie, schrijft OUTtv. Deze „lifestyletelevisiezender voor de gay- en open-minded” schrijft dat „geslachtsbevestigende operaties” volgens de gouverneur „kindermishandeling” zijn. Abbott wil dat er snel onderzoek komt naar geslachtsaanpassende operaties in Texas.

Abbotts oproep volgt kort nadat procureur-generaal Ken Paxton een brief publiceerde waarin hij uiteenzet waarom hij vindt dat onder de huidige wetgeving in Texas geslachtsoperaties voor minderjarigen als kindermishandeling kunnen worden beschouwd. „Het lijdt geen twijfel dat deze procedures ‘misbruik’ zijn volgens de wet van Texas en dus moeten worden stopgezet (…) Ik zal er alles aan doen om me te beschermen tegen degenen die misbruik maken van jonge Texanen”, schrijft Paxton in de brief.

Apple-gebruiker krijgt genderneutrale Siri en emoji van zwangere man
Siri, de virtuele assistent van Apple, heeft bij de laatste software-update een genderneutrale stem gekregen. Het digitale hulpje van iPhone-gebruikers begon ooit als Amerikaanse vrouw. Later werd een mannelijke stem toegevoegd. Voor wie Siri Engelstalig gebruikt, is er nu dus ook een genderneutrale stem, schrijft Metronieuws.nl. De nieuwe stem klinkt „neutraal”, en is ingesproken door „een lid van de lhbtq+-gemeenschap”, zei Apple tegen techwebsite Axios.

Daarnaast krijgen Apple-gebruikers binnenkort ook de beschikking over een emoji van een zwangere man. Ondanks deze petitie van CitizenGO. De opsteller van de petitie schrijft: „Wat dit waarschijnlijk moet voorstellen is een tot man omgebouwde vrouw die tóch zwanger is geworden. Er zijn hiervan gevallen bekend, waarvan sommigen dit zelfs tot identiteit hebben gemaakt en zichzelf ”zeepaardpapa” noemen.”

Mannelijke verkrachter belandt in vrouwengevangenis
Eind januari werd een Amerikaanse man, James Tubbs, die zich sinds een paar jaar Hannah Tubbs noemt en zich als vrouw identificeert, veroordeeld tot twee jaar hechtenis in een jeugddetentiecentrum voor vrouwen. De oorzaak: Tubbs greep in 2014 in de toiletten van een restaurant een 10 jaar oud meisje en „molesteerde” haar, aldus The Daile Wire.

De geboren man werd dus veroordeeld voor het mishandelen van een jong meisje, en zit nu opgesloten bij jonge vrouwen. Hoe kan dat? De verdachte was tijdens het voorval in het restaurant op twee weken na 18 jaar, en kon daarom als jongere worden berecht. Het duurde uiteindelijk tot 2019 voordat Tubbs bij de zaak werd betrokken, maar hij wordt vreemd genoeg nog steeds als minderjarige behandeld. En omdat hij zich kort nadat hij in voorlopige hechtenis moest als vrouw ging identificeren, is hij nu opgesloten in een centrum dat bij zijn ‘nieuwe identiteit’ hoort. The Daily Wire: „De extreemlinkse officier van justitie George Gascón besloot Tubbs als minderjarige te berechten en hij werd veroordeeld tot de maximaal beschikbare straf van twee jaar.”

Inmiddels blijkt uit een telefoongesprek dat Tubbs vanuit het detentiecentrum met zijn vader had dat hij zijn veroordeling humoristisch vindt, is te lezen in een recent artikel van The Daily Wire.

Meer buitenlands nieuws

Engeland wil genderprobleem holistisch aanpakken

Woensdag is het zogenaamde ‘Cass Report’ vrijgekomen: de onafhankelijke evaluatie van de genderbehandelingen in 2020. Hierin staat dat de onderbouwing voor de transgenderbehandelingen die uitgevoerd

SOA’s nemen in heel Europa toe

Het aantal Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA’s) neemt in heel de EU toe. De dramatische stijging in Engeland was al bekend, maar nu zijn ook cijfers