Over de grens: expliciete beelden voor peuters & christelijke ondernemer voor Hooggerechtshof VS

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert tweewekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Expliciet materiaal voor peuterspeelzaal
Volgens de Amerikaanse conservatieve nieuwswebsite Breitbart News worden docenten van privéscholen in de Verenigde Staten opgeleid om aan de jongste kinderen „lhbtiq+-inclusief” te onderwijzen. Op de docentenopleiding van de National Association of Independent Schools (NAIS), een koepelorganisatie waaronder 1600 privéscholen vallen, zou worden aangedrongen op het gebruik van „grafisch seksueel materiaal.” En dat zou al moeten beginnen bij kinderen in de pre-kindergarten, de peuterspeelzaal.

Breitbart is onder meer in het bezit van beeldmateriaal van een training op de belangrijkste conferentie van de NAIS in 2020. De beelden bevatten onder meer een gesprek over geslacht, seksualiteit en identiteit. „Vanaf pre-K praten we over hun lichaam, de delen waarmee ze zijn geboren, over penissen en vagina’s en of die iemand een jongen of een meisje maken”, zei een docent tijdens de conferentie. „Maar ook hun gevoelens, hoe voelen ze zich vanbinnen, voelen ze zich een jongen of een meisje? Wat zegt hun hoofd? Passen hun hart en hun lichaam bij elkaar.”

Hooggerechtshof VS buigt zich over zaak christelijke websitebouwer
Toen de christelijke ondernemer Lorie Smith weigerde een trouwwebsite te maken voor een homoseksueel stel, werd ze aangeklaagd op grond van de anti-discriminatiewetgeving in Colorado. Volgens belangenbehartiger Alliance Defending Freedom (ADF) is de aanklacht tegen de grafisch vormgever van 303 Creative Studio een schending van de grondrechten. Met de hulp van ADF ging Smith meerdere keren in hoger beroep. Het Amerikaanse Hooggerechtshof neemt de zaak van Lorie Smith aan, schrijft CIP.nl.

In Colorado gelden strenge regels voor ondernemers om diversiteit te bevorderen en discriminatie tegen te gaan. Volgens deze wetgeving en de uitspraak van de rechter moet Smith websites ontwerpen voor zowel hetero- als homoseksuele bruidsparen.

Na meerdere rechtszaken verloren te hebben diende Smith in oktober een verzoek in bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dit verzoek is nu aangenomen en Smith zal met de steun van ADF binnenkort voor het hof verschijnen

Abortus tot 24 weken niet meer strafbaar in Colombia
Het Colombiaanse hooggerechtshof heeft maandag besloten dat abortus tot 24 weken in het land voortaan legaal is. Dat melden verschillende media. Met een nipte meerderheid werd de strafbaarheid van abortus in het land opgeheven, meldt CIP.nl.

Van de negen rechters stemden er vijf voor het legaal maken van abortus bij vrouwen die maximaal 24 weken zwanger zijn. Tot dusver was dat strafbaar in Colombia. Er was wel een abortuswet, maar deze stond abortus alleen toe wanneer er sprake is van seksueel misbruik, verkrachting, als het leven van de moeder in gevaar is of wanneer het kindje niet levensvatbaar. Vrouwen mogen nu tot 24 weken zwangerschap zonder opgaaf van reden abortus plegen in Colombia. 


Gepubliceerd: 23-02-2022

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel