Over de grens: genderprogramma voor kinderen stopt & abortuspil per post

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert tweewekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Einde aan genderprogramma voor kinderen
In kinderziekenhuis Children’s Medical Center in het Amerikaanse Dallas (Texas) draaide tot voor kort het GENECIS-programma. GENECIS staat voor: GENder Education and Care Interdisciplinary Support. Het transgenderprogramma werd vorige maand gestopt, nadat protesterende ouders hadden opgeroepen tot onderzoek, schrijft The Dallas Express.

Het GENECIS-programma, dat in 2012 werd gestart, bood prepuberale kinderen ”genderbevestigende zorg.” Bij kinderen van tien jaar oud werden hormonen toegediend. Door de negatieve aandacht voor het programma heeft het ziekenhuis besloten het programma te beëindigen. Alle verwijzingen naar het GENECIS-programma zijn nu verwijderd van de website van het kinderziekenhuis.

Brief aan Britse regering
Ruim 2700 Britse kerkleiders hebben zich eerder deze maand in een open brief aan de regering uitgesproken tegen de op handen zijnde wet die homogenezingstherapie gaat verbieden, meldt Christian Today.

„Het moet geen misdaad zijn om kinderen te vertellen dat ze als man en vrouw geschapen zijn, naar Gods beeld, en dat God seks voorbehouden heeft voor het huwelijk van één man en één vrouw”, staat in de brief.

Abortuspil in Amerika per post verkrijgbaar
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), het agentschap dat voedsel en medicatie controleert, heeft onlangs de distributiemogelijkheden van de abortuspil verruimd, schrijft The Daily Wire. De FDA schafte de eis af dat het middel, mifepriston, alleen mag worden afgegeven in bepaalde zorginstellingen, klinieken, medische kantoren en ziekenhuizen.

Dankzij de nieuwe ontwikkeling kan de abortusmedicatie nu per post worden verzonden en mogelijk zelfs online worden gekocht of verkregen. Prolife-aanhangers zijn kritisch op de verruiming. Ze wijzen op de medische risico’s van de abortuspil en benadrukten dat vrouwen door een professional moeten worden onderzocht voordat ze de abortuspil mogen gebruiken.


Gepubliceerd: 22-12-2021

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om