Over de grens: Amazon reageert & christelijke adoptie voor lhbt-stellen

Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert tweewekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.

Amazon reageert
In het vorige overzicht vertelden we over Amazon dat het boek ”When Harry Became Sally” uit de verkoop had gehaald. Het bedrijf had toen nog geen verklaring over hun besluit gegeven. Inmiddels heeft het bedrijf dat per brief gedaan. Brian Huseman, een van de topmannen van Amazon, zegt dat de webwinkel geen boeken wil verkopen die „LGBTQ+ framen als een mentale aandoening.”

De auteur van het boek, Ryan T. Anderson, reageerde daarop: „Iedereen is het erover eens dat genderdysforie een ernstige aandoening is die veel leed veroorzaakt. Maar er is een debat gaande over hoe mensen met genderdysforie het best behandeld kunnen worden, en Amazon probeert dat debat te stoppen.” Anderson beschuldigt het miljardenbedrijf ervan dat het zich door de waan van de dag laat leiden.

Rooms-Katholieke Kerk
Het Vaticaan heeft deze week benadrukt dat er in de Rooms-Katholieke Kerk geen sprake kan zijn van inzegeningen van relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht. Daar schrijft onder andere het Reformatorisch Dagblad over.

„Het is niet geoorloofd relaties of partnerschappen, zelfs geen stabiele, te zegenen die een seksuele activiteit buiten het huwelijk inhouden”, zo schrijft de Congregatie voor de Geloofsleer. Met de verklaring wil de kerk een einde maken aan twijfels „die in sommige kerkelijke kringen” bestaan. Daarmee wordt waarschijnlijk gedoeld op bijvoorbeeld de Roomse kerk in Duitsland, waar twee bisschoppen twee jaar geleden pleitten voor kerkelijke inzegening van homoseksuele relaties.

Adoptie voor lhbt-stellen
Bethany Christian Services, een van de grootste instellingen voor christelijke adoptie en pleegzorg in Amerika, gaat binnenkort ook diensten verlenen aan lhbt-stellen. Dat maakte de organisatie per e-mail bekend aan haar ongeveer 1500 personeelsleden. Onder andere The Daily Wire schrijft erover.

„We zullen met de liefde en compassie van Jezus onze diensten nu ook aanbieden aan allerlei soorten families die in de wereld van vandaag bestaan”, licht Chris Palusku, directeur van Bethany, het besluit toe. „Iedereen is welkom.”

Tegen het besluit zijn veel bezwaren ingediend. Onder andere Russel Moore, voorzitter van de Ethics and Religious Liberty Commission van de Southern Baptist Convention, sprak in een verklaring: „Met deze stap laat Bethany fundamentele christelijke overtuigingen los, en dat zal schade toebrengen aan de inspanningen om op geloof gebaseerde weeszorg te verlenen.”

Kinderen beschermen
In de Amerikaanse staat Alabama is eerder deze maand een wet aangenomen die het uitvoeren van geslachtsveranderende operaties bij minderjarigen verbiedt. Ook het verstrekken van puberteitsblokkers wordt nu als misdrijf bestempeld. Slechts 4 senatoren stemden tegen het wetsvoorstel, 23 voor.

De indiener van het voorstel betoogt: „Kinderen zijn niet volwassen genoeg om beslissingen te nemen over operaties en medicijnen. Met deze wet willen we kinderen beschermen.”

Wie de nieuwe wet overtreedt, kan een gevangenisstraf van 10 jaar of een boete van 15.000 dollar krijgen.

Zeven andere Amerikaanse staten hebben recent soortgelijke wetten aangenomen.

Meer buitenlands nieuws

Californië verwatert wet pedofilie

Een wetsvoorstel uit Californië stelde dat het kopen van kinderseks een misdrijf is dat maximaal 4 jaar gevangenisstraf, een boete van maximaal $25000,- en een