Mini-symposium Transgevoelens – 13 okt ’22

Een transgender komt thuis

Op DV donderdagmiddag 13 oktober 2022 zal door het Bijbels Beraad M/V een mini-symposium worden georganiseerd met als onderwerp: 

Transgevoelens en de Bijbel – En nu de praktijk, vanuit andere perspectieven 

Er is momenteel veel te doen over transgenderisme. Tijdens dit symposium wordt een belangrijk nieuw boek gepresenteerd en hoort u persoonlijke ervaringsverhalen vanuit perspectieven die veelal weinig aandacht krijgen: 

– Hoe is het … om er na transitie achter te komen dat je in een leugen geloofde? 

– Hoe is het … als je een vrouw bent die zich man voelt, maar besluit niet in transitie te gaan? 

– Hoe is het … als je als kind meemaakt dat je vader zich als vrouw gaat voordoen? 

– Hoe is het … als je als vader een zoon hebt die zich vrouw voelt en in transitie gaat? 

Tijdens het mini-symposium zal ook het door De Banier in samenwerking met Bijbels Beraad M/V uitgegeven boek ‘Een transgender komt thuis’ van Laura Perry worden gepresenteerd. Deelnemers aan het symposium ontvangen een gratis exemplaar. 

We zullen luisteren naar een persoonlijk interview met Laura Perry die haar transitie terugdraaide en de presentatie van haar boek door dr. M. Klaassen. Daarnaast deelt Esther hoe zij Gods weg bewandelde, ook in haar huwelijk, ondanks haar worsteling met genderdysforie en vertelt ‘Jaco’ over zijn ervaring als zoon van een vader die in transitie ging. ‘Mark’ zal spreken vanuit zijn ervaring als vader van een transgender. 

U vindt het programma hier. We willen u vragen uw aanmelding op korte termijn, uiterlijk 6 oktober 2022, kenbaar te maken middels het aanmeldingsformulier. Vanwege beperkte ruimte in de accommodatie kan de mogelijkheid tot aanmelden bij veel belangstelling eerder begrensd worden. U ontvangt een bevestiging als uw aanmelding definitief is. 

Met hartelijke groet, 

Bijbels Beraad M/V 

Gerelateerde artikelen