Conferentie 9 juni: Bijbels man/vrouw zijn

thumbnail_Studiedag uitnodiging 9 juni BBMV2

Bijbels man/vrouw zijn, dat is het thema van de conferentie die Bijbels Beraad M/V op 9 juni organiseert. Tijdens de bijeenkomst in Alblasserdam zullen sprekers hun licht laten schijnen over verschillende aspecten van het onderwerp. Aanmelden is vereist (zie de informatie onderaan dit bericht).

De conferentie zal plaatsvinden in de Eben-Haëzerkerk in Alblasserdam, en is onder meer bedoeld voor voorgangers, ouderlingen, diakenen, pastorale werkers en jongerenwerkers. Belangstellen zijn eveneens welkom. Er wordt nagedacht over de vraag wat man/vrouw zijn in Bijbels perspectief betekent in relatie tot kerk, school, gezin en maatschappij. „Een aangelegen thema in een tijd waarin de verschillen tussen man en vrouw steeds meer worden ontkend”, aldus het bestuur in de uitnodiging.

Theologische lijnen
De bijeenkomst wordt om half 10 geopend. Daarna zal dr. M. Klaassen de Bijbels-theologische lijnen met betrekking tot man/vrouw zijn schetsen. Vervolgens spreekt ds. B.A. Zuiddam over de veranderingen in het denken en in de cultuur met betrekking tot het thema.

In het middaggedeelte spreken Jürgen en Sherida Tholel en Andrea van Hartingsveldt-Moree. Eerstgenoemde is voorganger in een multiculturele gemeente. Hij en zijn vrouw laten op praktische wijze zien hoe ze in hun gemeente invulling geven aan Bijbels man/vrouw zijn. Van Hartingsveldt-Moree zal spreken over ”opvoeden tot een Bijbelse man/vrouw”.

Ten slotte zal er een paneldiscussie met alle sprekers worden gehouden. Om 16.00 uur zal de dag worden afgesloten.

Aan de conferentie werken naast bovengenoemde sprekers ds. O.M. van der Tang (dagopening), Jacques Brunt (sluiting ochtendprogramma), ds. H.J. Agteresch (opening middagprogramma) en ds. J.J.M. Kieviet (dagsluiting) mee.

Er is ook een boekentafel waar onder meer het nieuwe boek ”Transgenderisme in Bijbels perspectief” te koop wordt aangeboden. Dat boek is een uitgave van het Bijbels Beraad M/V en geeft antwoord op tal van vragen rond het thema transgenderisme. Aan de uitgave hebben meegewerkt: prof. dr. B.A. Zuiddam (redactie), drs. E. van Hoek-Burgerhart, prof. dr. A.A.M. Kinneging, ds. H.H. Klomp en ds. C. Sonnevelt.

Aanmelden
Wie de conferentie wil bijwonen, dient zich uiterlijk 4 juni aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Zet in de mail uw naam en emailadres. U ontvangt dan per mail een bevestiging met daarin de overmakingsinstructie ter dekking van de kosten. Die kosten bedragen 25 euro per persoon; u ontvangt dan ook een lunchmaaltijd. Als u zich aangemeld heeft, krijgt u op 6 juni het programma toegestuurd.


Gepubliceerd: 04-05-2022

Gerelateerde artikelen